serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Sanki bana biraz haksızlık etmişsiniz gibi geldi

Ben o konuda hiçbir şey yazmadım Kerem özelinde profesyonel futbolcunun iletişim yönetimini konu ettim.
%100 hatalıdır öyle %99 yazıp 1 puan bile pay bırakmıyorum yani.
Bu bahsettiğim şey kulüp transferiyle ve söylemleriyle ilgili.

Bahsettiğiniz konuyla ilgili yanıt yazmamışken Galatasaray Taraftarını aklar gibi yazdığım benim için ağır bir itham.
Ömrünün 14 yılını Tribünde geçirmiş 20 den fazla Galatasaray deplasmanına gitmiş biri olarak sempatim ya da aklama çabası içine girmem pek olabilecek bir şey değil.
Sadece bahsettiğiniz konuda düşüncemi yazmadım.
İşin Futbolcu tarafını yazdım belki de siz konuyla ilgili olarak düşündünüz ya da ben öyle anlaşılacak şekilde yazmışımdır o konu önemli değil çünkü sizin yazdığınız konu özelinde de cevap yazabilirim.

Milli Maç öncesi kadrodan çıkartılsın, oynatılmasın, dışlansın gibi tutum ve tavırlar Milli Takıma verilebilecek en büyük zararlardan biriydi ve bu yapıldı.
Aynı Keremin kulüp transferi ve söylemlerinde olduğu gibi Kerem için Milli Maç öncesi Milli Takımı etkileyecek, Takım ruhunu, motivasyonu, milli duyguları zedeleyebilecek bu tutumda büyük bir hataydı.

Burada şu ayrımı yapmak çok önemli evet Galatasaray taraftarı büyük bir yanlış yapmıştır lakin bunu Milli Takıma zarar vermek için, Bayrağımıza ya da Milli duygulara bakış açıları bu olduğundan dolayı yaptıklarını düşünmüyorum. Niyet ne olursa olsun yanlıştı. Keremin iletişimi ne olursa olsun yanlıştı.
Bir yanlış diğer yanlışı doğurmamalı ya da aklamamalı.
Hepimiz kendi takımımızda beğenmediğimiz futbolcuları ıslıkladık, bağırdık vs.
Amacımız kendi takımıza zarar vermek, Takımın menfaatlerine düşmanlık etmek değildi kızgınlık, üzüntü, öfke vs.
Fenerbahçe Taraftarı Şampiyonluğa giderken kendi takımını ıslıklayarak Fenerbahçe'yi değersiz ve önemsiz görmüyordu ama zarar veriyordu bu durum.
Beşiktaş, Trabzon içinde aynı şekilde geçerli.
Galatasaray Taraftarının hatasını büyüten şey bunu kulüp düzeyinden alp Milli Takıma yansıtması oldu ki hepsinden büyük hataydı.
Büyük hataydı lakin bu işi Bayrak, Milli, Ülke falan bakışları bu demek benim için kullandığınız objektiflikten çok uzak olur.
Hata, hatadır bunu büyütüp milyonlarca taraftarı olan Galatasaray Taraftarının milli duygulara bakışı falan bence amacını çok aşan bir cümle olur.

Bence en güzel cevabı sahada Kerem verdi, Yunus verdi, Merih verdi ve Hakan verdi.
Söylediğiniz her şeye imzamı atarım. Kerem de hatalı, konuyu milli takım düzeyine getiren Galatasaray taraftarı da. Dediğiniz gibi en güzel cevabı da sahada Kerem, Yunus ve Merih verdi. Yalnız şunu da unutmamak da fayda var; biz diyoruz ki birkaç dengesiz taraftarın yaptıklarını tüm Galatasaray taraftarına atfetmeyelim. Doğru bakış açısı bu. Yalnız şöyle de bir olay var; diyelim ki 35 milyon Galatasaray taraftarı var. Bunun bir milyonunun sosyal medyayı aktif kullandığını varsayalım. Bu bir milyon kişi attıkları tivitlerle Galatasarayı yönettiğini düşünüyor. Yani onların attığı tivitlerle başkan değişiyor(!) onların attığı tivitlerle transferler yapılıyor(!) İşin ilginç tarafı şu ki; sosyal medyayı aktif kullanan bir milyon kişi kulüpteki dengeleri değiştirirken(!) diğer 34 milyon kişi de "biz sosyal medya aracılığıyla kulubümüzü kendimiz yönetiyoruz" diyorlar. Yani tivit atamayanlar da tivit atanların meziyetiyle övünüyor. Peki o zaman neden olumlu işlerde bu insanları bir bütün olarak görüyoruz da veya onlar kendilerini bir bütün olarak görüyor da, olumsuz işler yapıldığında birkaç kendini bilmez taraftar diye sadece küçük bir kesime suç buluyoruz? Yani yukarıda paylaşmış olduğum tivitte bir tane Galatasaray taraftarı çıkıp da demiş mi ki "ya arkadaşlar burası milli takım, siz nasıl konuşuyorsunuz? falan..

Ben objektif bakıyorum abi..
Ben Fenerbahçeliyim..
Ben Milli takım sevdalısıyım..
Kerem de bizim, Barış Alper de bizim..
Mert Günok da bizim Uğurcan da bizim..
Milli takım birilerinin fanatizm duygularını tatmin ettiği yer olmamalı..