ismegerekyok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vakıfbank üzerinden Bireysel emeklilik açtım 7 8 aydır ödüyorum ancak kendi ana paramdan her ay 200 küsur para kesiliyor zaten yatırdığım tutar 662 ee zaten fonlar vs bu kadar getiri de getirmiyor külliyen zarar eskiden yaptıranlar çok kazandı ama cazibesi kalmadı %15 devlet vergi alıyormuş bide oda var. Ayrıca ilk 5 yıl çıkış yaparsam 1 lira bile vermiyorlar hepsini Yönetim gider kesintisi olarak alıyorlar. Keşke altın ya da gümüş alsaydım boşuna girdik
MrtbtL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BES her zaman pişmanlık. Eskiden yatıran da kazanmadı. Kazandım diyenin kârı da altının yanında hava civa.
Sizi kim yönlendirdiyse yanlış yönlendirmiş.Ana paradan 200 kesiyorsa yönetim gider kesintisi yapıyordur.Gider kesintisi olmayan BES planı seçecektiniz.Fon nedir nasıl alınır öğrenecektiniz.

Diğer arkadaşımızda hava civa demiş AGA fonunda olan real atından daha çok kazanıyor ? Önce fon nedir nasıl seçilir BES nasıl yönetilir bunları araştırmak lazım.Bende sizin gibi katıydım 2016 yılında şirket zorunlu tuttu ben dahil 5 arkadaşım çıkış yaptık.Geriye kalan 3 arkadaşım çıkış yapmadı.Yıl oldu 2025 adamların hesabında 700 bçn birikmiş.Benim elimde var sıfır...

Bes demek ufak ufak biriktirmek demek.