FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ona bakarsan kredi kartı kullanmak da haram, emeklilik maaşı almak da... bunların hepsi faiz, para basımı ve enflasyondan elde edilen hükümet gelirleri. türev ürünlerin yani altın sertifikaları, döviz sertifikaları, fiziksel olmayan herşey haram, bunlar da fiziksel ürünlerin fiyatlarını kontrol altına almak için icat edilmiş şeyler. migrostan aldıüğın elma da haram çünkü çiftçi kredi kullanıyor yetiştirirken. aldığın vestel buzdolabı da haram çünkü banka kredisiyle dönüyor o şirket ve fiaz kullanıyor. banka kredilerinin tamamı haram, bu kredilerle alınan ve hatta yapılan evler de haram çünkü aklı başında her müteahit kredi kullanır. taksitli araba almak da haram, cep telefonu da, bilgisayar da... kredi kartı ile doğalgaz ödemek de haram....

bu konuda kullanışlı bazı şeyleri cımbızlayarak onları gözardı etmek ve diğer enstrümanlara haram demek bana pek dürüst gelmiyor. din kısmen uygulanan birşey değildir, ya tamamen uygulamak gerekir yada hiç.

eme her durumda eğilip bükülmeye uygun bir konu... bak daha yeni bilmemne şeyhlerinin çıcukları ingilterede miraz, mal mülk kavgasına girdi. bilmemne hocanın kızı mirastan mahrum bırakılınca çatır çatır mahkemeye koştu... bunların dedikleri mi belirleyecek senin faiz konseptini...

iyi insan ol yeter...
Haklısınız hocam ben de zaten bu saçmalıkları anlamlandıramadığım için konuyu önce tarafsız şekilde sundum. Bana kalırsa bir tesla hissesi neden haram olsun. Para türkiyede kalsın bistte likit olsun diye siyasi emellerle milletin alın terini salak saçma hisselere yatırtıp sonra paraları eritiyorlar. Millet altın alınca da vatan haini oluyor. Kripto forexte de millete elinizle tutulur bir şey yok o yüzden haram dediler. Bu altın kağıdını o yüzden anlattım.