Selam olsun,
Bende 4 köpeği + 1 kedisi olan biri olarak itseverimdir lakin yaşadığınız olay için samimi olarak üzüntü duyduğumu yazmak isterim.
Hayvanları sevmek ve onlarla birlikte yaşamak ile bunu yaparken insanlara ya da diğer hayvanlara zarar vermelerini engellememe kültürsüzlüktür yazmak isterim.
Elbette o saldıran köpeklerin bir suçu olmadığını siz benden daha iyi biliyorsunuz bir köpek sahibi olarak zira insanlar nasıl eğitirse köpek o şekilde davranış sergiler.
Şikayet ettiğinizde o kişiye hiçbir zarar veremeyeceksiniz en fazla o köpeklere zarar verebilirsiniz ki o konuda yorum yapmayacağım.
Yani eşiniz, çocuklarınız, köpeğiniz ve siz bu konuda mağdursunuz.
Bilsem ki köpeklere değil sahiplerine ceza verilecek şikayette bulunun yazacağım da olan o köpeklere olacak.
Tek suçları ise sahiplerinin insan olmayışı.
Elbette sizin mağduriyetiniz kıymetli ama keşke çözüm olsa bu şikayetler.
Lütfen yanlış anlamayın neden şikayet ediyorsunuz gibi bir şey demiyorum yaşadığınız ve sizden öte değerli ailenizin yaşadıkları çok kötü şeyler.
Size pek acımam samimi olarak yazarsam gidin kuduz aşısı olun derim sonuçta köpek sahibisiniz tolore edersiniz derim lakin çocuk ve hamile olan eşiniz konu olunca durumlar değişir.
Ne yaparsanız hakkınızdır ama çözüm mü derseniz maalesef çözüm değil.
Tüm köpekleri toplamak gibi akla aykırı işler yerine sadece sahipleri tarafından saldırganlıkla eğitilen köpekleri bir merkezde toplasalar.
Sizin içinde zor bir durum sonuçta kendiniz köpek sahiplenmişsiniz elbette bir köpeğin zarar görmesini istemezsiniz ama yaşadığınız olay öyle kötü bir olay ki zor durum yani.
En azından değerli aileniz zarar görmemiş diye sevindim.
Hayvan severim adı altında hayvanlara kötülük yapan o insanları hiç sevmedim.