Zakirtnrvrd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım peki shopifyda facebookun kendi piksel uygulamasını kullanıyorum ios 14 üstünden veri çekmiyor sanırım böyle bir durum varmı
Meta iOS 14.5 güncellemesiyle birlikte kullanıcı gizliliğini artıran bir sistem getirmişti, yaklaşık 3- 3.5 sene olacak. Bu güncellemeden sonra uygulamalar, kullanıcıların davranışlarını takip edebilmek için onların açık iznini almak zorunda. Kullanıcı izin vermezse, Facebook’un pikseli bu kişilerin hareketlerini tam detaylı izleyemiyor.
Bu durum özellikle iPhone kullanıcılarında raporlara yansıyan satışlarda fark yaratıyor. Ama bu ‘hiç veri çekilmiyor’ anlamına gelmiyor günün sonunda Veri hala geliyor fakat daha sınırlı ve eksik. Facebook da bunu dengelemek için ‘Aggregated Event Measurement’ sistemini getirdi. Burada domain başına 8 dönüşüm olayı tanımlıyoruz ve bu sayede raporlama devam ediyor, ancak eskisi kadar %100 net değil.