Bu işi aylardır görüntü ses video birleştirme vs gibi bir çok şeyi otomasyona dökerek fabrikasyona çevirdim.
Çok hızlı bir şekilde yüzlerce kanal üretebilecek seviyeye geldim (yüzlerce video değil ha yanlış anlama olmasın kanal) Ancak , bu iş göründüğü gibi değil.
Yani, elbette büyük imkanlar sunuyor, ama bir çok iş gibi bu iş de bedava değil; çok çalışma gerektiriyor ve youtube algoritmaları ile uğraşmak o kadar kolay değil.
Konu sahibi çok iyi bilgiler vermiş elbette ve bir çoğuna da katılıyorum. Ancak,
Katılmadığım ya da biraz da olsa farklı düşündüğüm bir kaç hususu söyleyeyim:
1- Youtube a bakın bir sürü milyonlarca izlenimi olan videolara sahip kanallar var
:: Doğru ama eksik bir bilgi ya da insanların yanlış anlayabileceği bir husus bu. Bize öneri geliyor ve izlenenleri görüyoruz, bu forumdaki gibi dünyada milyonlarca insan artık bu işi yapıyor ve binlerce kanaldan bir tane izleneni bize de önerince biz her yapılan kanal demek ki çok izleniyor sanmayalım. Bu müzik işi için değil her iş için geçerli.
2- Bu işi herkes yapabilir ve uğraşan mutlaka kazanır
:: Yine doğru gibi görünse de yanlış anlaşılabilecek bir bakış açısı. Herkes çalışırsa bir şeyler elde edebilir, ama karambole binlerce dolar kazanır demek değil bu. Olabilir de olmayabilir de. Bu şansı arttırmak için tek husus sürekli yüzlerce kanal yapmaya çalışmak değil(miş) miş diyorum çünkü ben de ilk başta bunu düşünmüştüm. Balık tutmak gibi oh 40 50 tane iğne olursa denizde yem olmasa bile takılır balık. Takılmıyor.
3- Bu iş konforlu para kazandırıyor.
:: Hayır çok stresli ve emeklerin karşılığını almak her zaman mümkün olamayabiliyor. 20 tane kanala aylarca zaman ayırdıktan sonra tam da para kazandığınız kanal ortadan kaybolabilir, bir sürü saçma youtube filtre ve önlemi var.
4- Bin izlemeye 3 4 dolar alırsınız.
:: videolarınız belli bir süre izlenirse elbette. Ama videolar az izleniyorsa 2 saatlik videonun ortalama izlenme süresi 2 3 dk ise hem o video patlamaz hem de azıcık izlenime de daha daha az kazanç elde edersiniz. Önemli olan sevilen ve uzun süre izlenen videolar yapmak. 2 saatlik videonuz ortalama 20 30 dk izlenirse o zaman parayı görün siz. Özellikle uzun videolarda izlenme adedi değil süresi anlamlı oluyor. yani izlenme adedi ve ortalama izlenme süresi birlikte etkili diye düşünmek lazım.
Benim görüşüm, butik çalışın ve iyi yapabileceğiniz işe girişin, giriştiğiniz işte de tam yoğunlaşın ve keyifle yapın. Hızlı ve risksiz bir kazanç arıyorsanız bu tür işler youtube adsense vs gibi şeyler uygun değil. düzenli gelir elde etmek pasif gelire çevirmek vs diyeceğiniz bir iş de değil. Üstelik başkalarına delege etmek de zor.
Umarım konuyu okuyup heyecanlanan herkes hayallerine kavuşabilir.