O da birşey mi? Benim çalıştığım firmaya sözde N*tsis bayi benim geçen seneki SQL procedure, function, view kodları intihal etmiş. tesadüfen yakaladım. "hakkını helal et namaza başladım. üzerimde kul hakkı kalmasın" der. Firma MSSQL2008R2 kullanıyor. Neredeyse 20 yıldır. Önceki senelerde sözde N*tsis kurumsal olup beceremediklerini yapıp Encrypted yapmıştım. SQL kodları kırıp intihal etmişler. Bütün SQL yapılarının başındaki _CemC yi silip sanki kendileri yapmış gibi firma kısa kodları _NF_ yazmışlar. Özür bile dilemediler. N*tsis programının bağlı olduğu l*go.com.tr üzerinden şikayet kaydı oluşturdum. Bişey olmadı. Adam gibi sonuç alacağımı bilsem mahkemeye vereceğim ama hukuğa da güvenim kalmadı. Çocuğum olmasa şaka amaçlı kafalarına balyoz indireceğim ama o son çare. Sadece şaka için yanlış anlaşılmasınç
Not: Ülkemiz yasaları gereği h-ı-rsıza h-ı-rsız, na-mus-suza na-mus-suz, o*** çocuğuna o*** çocuğu denilemediği için arapça kökenli akademik kavram olan İNTİHAL kelimesini kullandım. Zaten bunlara o**** çocuğu desen "bizim çalışanlarımızın hiç birinin çocuğu bu kadar ahlak yoksunu değil" deyip Manukyan ailesi dava açar.