Değerli Müslüman kardeşlerim;
Burada bu arkadaşı linç edenlere sesleniyorum. Evet kardeşim sana sesleniyorum.
Ben namazlarımı kılmaya çalışan dinimi yaşamaya çalışan bir insanım. Yazdıklarımı buna göre yazacağım ve buna göre okumanızı tavsiye edeceğim.
Namaz kılıpta uçkuruna düşenler mi dersiniz. Namaz kılıpta swinger yapanlar mı dersiniz, Namaz kılıpta kadınların kıçlarına bakanlar mı dersiniz, Namaz kılıpta haram lokmya yiyenler mi dersiniz bu ülke de hatta bu dünya da bundan bol bir şey yok.
Neden buz dağının görünen yüzüne bakıyoruz da görünmeyen yüzüne bakmıyoruz?
Neden sadece iki bacak arasına yönleniyoruz da başka şeylere Yönlenmiyoruz.
Dinimiz sevdirmek dinidir. Nefret ettirme dini değildir.
Arkadaşımızı tanımam etmem. Dini inancı nedir bilmem...
@Michaell; üstadım hakkını helal et vereceğim örnekten dolayı. Bu arkadaşımız dini inancı var ama zayıf ise? Bu arkadaşımız dini farklı ise başka birşeye inanıyor ya da inanmıyor ise ? Hepimiz ahlak bekçisi olmuşuz çıkmışız. Hadi diyelim bu arkadaşın dini anlayışı zayıf diyelim. Peki buna böyle mi yaklaşmak iyi olur yoksa farklı şekilde mi ?
Ahlak boyutu elbet önemlidir. Fakat bu arkadaşımızın yaptığı ahlaksızlık yukarıdaki yazdığım ahlaksızlıklardan daha mı fazla? Hadi diyelim bu arkadaş ahlaksız (Tekrar hakkını helal et) Bu arkadaşa önce ahlakı mı öğretmemiz lazım ? Yoksa önce Allah sevgisi, İmanı vs hatta bi tık daha ileri gideyim hac suresi 47 ayette buyrulduğu gibi dünyanın en 2 saatlık bir yol olduğunu gösterip cenneti sevdirmek mi daha eftal olur?
Siz nasıl (kimseler) olursanız öyle yönetilirsiniz (كَمَا تَكُونُوا يُوَلَّى عَلَيْكُمْ) Aclûni, Keşful-Hafâ, c: 2, s. 126-127, hadis no: 1997; Münâvî, Feyzul-Kadîr, c: 5, s. 47, hadis no: 6407; Albâni, Silsiletü Ehâdîsid-Daîfe vel-Mevdûa, c: 1, 320, s. 491 @Michaell; üstaddan sürçü lisan etti isem tekrar affını ister hakkını helal etmesini dilerim. Yalnış birşey demişsem pm ile yazmasını talep eder yazdığım şeyin asıl sebebini söylemek isterim.