Luwexigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Deniyorum birazdan.
Aydincetinkayaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Deniyorum hemen 😊
helcurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

hocam garanti keşfet demişsin ama metni kullanıp 60 beğeni almış adam :S
helcurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam araştırırken metnin asıl sahibini de buldum
https://www.tiktok.com/@posta.com.tr...79608741727493
j0sef adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun gibi çok fazla keşfette açıklama görüyorum, harbiden de keşfete düşürüyor. piyasada yer edinmiş mizah sayfaları vs hep böyle ilginç işte bmw m4 tanıtım yazısı, bu arkadşaın yazdığı gibi içerikle alakasız şeyler koyuyorlar açıklamaya ve keşfet bunlarla dolu.
Peki sizce bu durumun açıklaması mantıklı elle tutulur izahı nedir ? Algoritma neden bunu yakalar ?
melihgnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Video'nun sonuna kadar izlenmesi etkileşimi inanılmaz arttırıyor bu yüzden sayfalar böyle uzun yazılarla keşfetten gelen birini videoda tutarak okumasını sağlıyor. O okurken video döngüde kalarak keşfete katkı sağlıyor. Açıklama tamamen CTA (Kanca Tekniği) ile yazılmış bu yüzden açıklama merak ettiriyor ve kullanıcılar. Video açıklamayla alakasız olsun olmasın genel mantık bu şekilde Instagram da anahtar kelimeleri tutuyor caption'da ve 'bu videoyu %80 sonuna kadar izleyen keşfet kitlesi var' diyerek keşfette daha fazla dolaşıma sokmuş oluyor. Yaptıkları algoritmayı yönlendirmek. Buna benzer yazılar çok fazla var. Ama yakın zamanda bu algoritmanın yönlendirmesinin önüne geçerler diye düşünüyorum.

UYARI: BİR VİDEOYA 5 DAKİKA DAHA FAZLA ZAMAN AYIRIN AMA BU TÜR CAPTIONLARI KULLANMAYIN YOKSA SADECE BİR REELS HESABI VE BAKTIM GEÇTİM SAYFASI OLURSUNUZ İNSANLARA SİZİ TAKİP ETMESİ İÇİN SEBEP VERİN. BU YAZIYI ÖZELLİKLE MİZAH SAYFALARI YAPAR TAKİPÇİLERİ 1000 AMA AYLIK ETKİLEŞİMLERİ 4, 5 MİLYON CİVARINDADIR. BU ARKADAŞLAR YÜKSEK ETKİLEŞİMDE TAKİP DÖNÜŞÜMÜ KAZANAMAZ. SU GÖTÜRMEZ GERÇEKTİR.
j0sef adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle size katılıyorum hatta "acaba?" diyerek şuan bir videomda denedim 2 saat kadar oluyor paylaşalı, ekstra bir hissiyat var mı derseniz ? Hayır açıkçası benim içeriklerim kendi captionlarım zaten 2 saatte bu kadar izleniyordu 1 günlük veriye de bakıp buraya yazarım.

Burada mesele o yazının dikkat çekmesi ve insanı manipüle etmesi misal 10 saniyelik bir reels paylaştım altına da 30 saniyelik okunabilecek bir yazı ekledim dikkat ve ilgi çeken kişi bu yazıyı 30 saniye okurken video 3 kez oynatılmış oluyor instagramda zaten gelişim ve kitle büyütme stratejisi yazılarında bunu belirtmiş video tekrar izlenmesi vs vs vs işte bu nedenle çok çok çok etkili bir yöntemdir.