Yapay zekanın beyin fonksiyonlarını körelttiğini düşünüyorum. Bu yüzden hiç kullanmıyorum. Biraz oldschool kafaya sahibim ama şöyle birşey var her yeniliği kabul etmek iyi birşey değildir. Birşey eğer insanın zihinsel ve bedensel faaliyetlerini geliştiriyorsa okey ama bunları iyileştirmiyorsa o zaman aslında bu bir hype ve tuzaktır. Bu tuzağı herkes farkedemiyor malesef. Evet ben birçok yerde bunu zikrediyorum ama herkes bana deli gözüyle bakıyor. Sorun değil, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler zaten. Birgün yapay zekaya birşey olursa ve çalışmayı durdurursa o zaman gerçekten kendini geliştirmiş olanlar öne çıkacak ve yapay zekadan başka birşey kullanmayı beceremeyenler ise sokaklarda böcek toplamaya başlayacaklardır.
Ben bu yapay zekayı dubai çikolatasına benzetiyorum. Birileri tonlarca antep fıstığını yurtdışına satamadığı için Türkiye'de bir hype başlattı. Tüm haber kanallarını sosyal medya platformlarını filan harekete geçirdi bu dubai çikolatası konusunda. Bir dönem bunlar çok revaçtaydı ve hergün konuşuluyordu. Şimdi o almanyanın almadığı antep fıstıkları stokları bitti ve artık kimse bu konuyu konuşmuyor. Yakında bu gıdayı çok tüketenlerde garip garip hastalıklar zuhur ettiğinde herkes "biz ne yaptık" diye kafasını duvarlara vurmaya başlar. Aynı şey yapay zeka için de geçerli bence. Sermaye sahiplerinin sahiplerinin (evet sermaye sahiplerinin sahipleri) daha çok sermaye sahibi olmaları için uydurulmuş bir kılıf. Yapay zeka sistemlerinde ne telif hakkını kontrol edebilirsiniz ne kişisel bilgilerin gizliliğini. Herkes "kullan geç" kafasıyla bakıyor ama işin ucu birgün herkese dokunacak böyle giderse. Ha diyeceksiniz nasıl dokunacakmış? Ben işimi görüyorum, paramı kazanıyorum, herkes kullanıyor, şirketler yapay zeka kullanmayanları bile işten çıkarıyor falan filan. Bak şimdiden insanlar bunalıma girmeye başladı, yeteneklerini ve becerileri zayıflamaya başladı. Bizim beynimizden başka bir sermayemiz yok arkadaşlar. Bunu da dünyayı yönetmeye ant içmiş olanlara verirseniz koyundan hiçbir farkınız kalmaz. Yapay zekayı kullanmayın. Kimsenin gazına gelmeyin. Herkes bilmiş bilmiş konuşuyor ama işin gerçeği onların dedikleri gibi değil.
Ha peki nerede kullanacağız yapay zekayı? Kod yazmakta, editörlük yapmakta filan değil yani becerilerinizi zayıflatıcı şekilde değil. Ama örneğin müşterilerinize 7/24 destek veren bir yapay zeka sistemi geliştirebilirsiniz. Yani kısaca proje geliştirmek için kullanın, becerilerinizi zayıflatmak için değil.
Bu arada kendi yaptığımız Whatsapp CRM projesinde yapay zeka entegrasyonu da tamamlanmak üzere. Takipte kalmak için imzamdaki
sitemizi ziyaret edebilir veya
Whatsapp'tan ulaşabilirsiniz. Ufaktan da kendi reklamımı araya sıkıştırayım dedim