Video'nun sonuna kadar izlenmesi etkileşimi inanılmaz arttırıyor bu yüzden sayfalar böyle uzun yazılarla keşfetten gelen birini videoda tutarak okumasını sağlıyor. O okurken video döngüde kalarak keşfete katkı sağlıyor. Açıklama tamamen CTA (Kanca Tekniği) ile yazılmış bu yüzden açıklama merak ettiriyor ve kullanıcılar. Video açıklamayla alakasız olsun olmasın genel mantık bu şekilde Instagram da anahtar kelimeleri tutuyor caption'da ve 'bu videoyu %80 sonuna kadar izleyen keşfet kitlesi var' diyerek keşfette daha fazla dolaşıma sokmuş oluyor. Yaptıkları algoritmayı yönlendirmek. Buna benzer yazılar çok fazla var. Ama yakın zamanda bu algoritmanın yönlendirmesinin önüne geçerler diye düşünüyorum.
UYARI: BİR VİDEOYA 5 DAKİKA DAHA FAZLA ZAMAN AYIRIN AMA BU TÜR CAPTIONLARI KULLANMAYIN YOKSA SADECE BİR REELS HESABI VE BAKTIM GEÇTİM SAYFASI OLURSUNUZ İNSANLARA SİZİ TAKİP ETMESİ İÇİN SEBEP VERİN. BU YAZIYI ÖZELLİKLE MİZAH SAYFALARI YAPAR TAKİPÇİLERİ 1000 AMA AYLIK ETKİLEŞİMLERİ 4, 5 MİLYON CİVARINDADIR. BU ARKADAŞLAR YÜKSEK ETKİLEŞİMDE TAKİP DÖNÜŞÜMÜ KAZANAMAZ. SU GÖTÜRMEZ GERÇEKTİR.
Kesinlikle size katılıyorum hatta "acaba?" diyerek şuan bir videomda denedim 2 saat kadar oluyor paylaşalı, ekstra bir hissiyat var mı derseniz ? Hayır açıkçası benim içeriklerim kendi captionlarım zaten 2 saatte bu kadar izleniyordu 1 günlük veriye de bakıp buraya yazarım.