cevabınız gayet yerinde yerlere değinilmiş. Evet dediğiniz doğru. Sevgiden yoksun olduğumu düşünüyorum ben de. Belki bundan dolayı zarar gördüğüm halde vazgeçemedim hiç. Ve çok ağır sorumluluklar altına da girdim bu doğru. Ne yapacağım bilmiyorum. Umarım sorunlar çözülür.
hocam sorunu yaratan sensin çözmesi gereken kişi de sensin. '' Umarım sorunlar çözülür'' diye birşey kabul edilemez senin durumunda olan birisi için. Kendin çözmek için çaba sarfetmen gerekiyor. Dolayısıyla herşeyi kendine itiraf etmekle başla ve çözüm yollarını tespit et. gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir. Farkındalıgın var ama gerekeni yapmıyorsun.
Şöyle düşün bir bakkal dükkanın var her tarafı kamera dolu. Her gün birileri gelip hırsızlık yapıyor dükkanda ama diyorsun ki ihtiyaci vardır bişey demeyim. Daha sonra farkediyorsun ki o kadar çok mal çalınmış ki sen ay sonunu getiremiyorsun. Bunun da farkındasın ama etraf kamera dolu olmasına ragmen kayıtlardan hırsızları görüp polise gitmiyorsun.
Hayatındaki bu tarz insanlar senin için vasfı ne olursa olsun aile , kız arkadas veya yakın arkadas farketmez. Senden birşey çalıyorsa belirli süre idare edebilirsin ama uzun vadede seni zaten batıracak. Bu sefer kendine bile hayrın olmayacak. Beynin kız arkadasını da aileni de kamera kaydı gibi yakalamıs hep dusunmussun ama duygularına yenilmişsin.
Bazı zamanlar duyguların yerine mantigini devreye sokman gerekir. her zaman işin içinde duygu olursa bu durumda olursun. kabaca çevrendeki sorunları mantigina şikayet et. 1. çözüm yolu olarak duygularını denemişssin ve bu olmamış . Sorun aynı çözüm için denediğin yol aynı dolayısıyla sonuçta aynı olur. 2. çözüm yolu olarak mantigini devreye sok ki başka bir sonuç görebilesin.
Sorunlar kendi kendine çözülmez
Kendin için birşey yapmak istiyorsan vahiy inmesini veya başka birşeyi bekleme ,
Bir an once aksiyon al
Not: alacağın aksiyon kötü dahi olsa hiç degilse farkli bişeyler denemeyi öğrenirsin uzun vade de iyi aksiyon almayı da öğrenirsin. Acaba bu dogru mu bu yanlış mı deme
kal sağlıcakla.