Selam olsun,
Herkes kendi penceresini açıp bakıp gördüğü manzarayı yazıyor, yazmalı da o konuda bir eleştirim yok ama tek manzara kendi penceresi olmadığını bilmeli insan.
Ticari konu açanlar ve ekmeğinin peşinde olanalar açılan ticaret dışı konular hakkında boş konu, gereksiz, bu nedir? diye şikayetler ediyor.
Arkadaş bu forumda Off Topic ve sorum var gibi mevcut ticari konuların açıldığı kategoriler dışında kategorilerde var.
Boş geliyorsa, gereksiz geliyorsa o kategorilerde açılan konulara bakmayabilirsin. Bakıyorsan bile yazmayabilirsin.
Burası sonuçta ticaretin olduğu bir forumdur ve çeşitli kategorilerde ÜCRETSİZ ya da BİLGİ adında alt kategoriler olmasının bir nedeni vardır.
O neden pek tabi buranın ticaretin döndüğü bir "forum" olmasıdır.
Aynı şekilde her şeye teklif, ticari yaklaşım sergileniyor diye şikayet edenlerde oluyor.
Üstte yazdıklarımı tekraren eğer amacınız ücretli çözümler değilse o cevapları dikkate almayabilirsiniz. Evet, burası bir forum ama ticaretin olduğu bir forumdur.
İnsanların sizin yazdığınız konulara ücretli çözümler sunması olağandır yani bundan rahatsız olmanız bana tuhaf geliyor.
Eğer bilgi ya da ücretsiz çözümler arıyorsanız bu yanıtları dikkate almayabilirsiniz.
Burasını sadece ücretsiz bilgi, ürün, script gibi düşünenler olduğu gibi sadece ücretli bilgi, ürün, script gibi düşünenlerde var.
Bildiğinden ticari kazanç sağlamak isteyende var bildiğinden ticari kazanç sağlamak istemeyende var.
İlla sadece birisi olsun diye sınırlandırmak yerine ya da bunu dert etmek yerine size hitap eden yanıtları görmek diğerlerini görmemek mümkün yani.
Bir konuda fikir sorarsın ya da bir sorununu yazarsın bunu ücretli çözeceklerde yazar, ücretsiz destek olmak isteyenlerde. Tercih senindir.
Niye şu niyetle yazıyorlar diye şikayet niye?
Aynı şekilde neden illa tüm konular ticari olmak zorunda olsun, diğerleri gereksiz ve yersiz olsun?
Naçizane düşüncem size hitap eden konu/yanıtları seçin, o konu/yanıtlar gerekli gereksiz ya da boş/dolu gibi düşünmeyin.
Tercih hakkınız var yani ister ücretli ister ücretsiz bilgileri tercih edebilirsiniz ya da ister gereksiz gördüğünüz, boş gördüğünüz konuları okuyabilir ister okumayabilirsiniz.
Sonuçta herkes birbirine tahammül etmek ve varlığını şikayet konusu değil kabul etmek durumunda.
Çok çocuksu geliyor bana bu tip yaklaşımlar, o nedenle yazmak istedim.
Sevgiler.