Ben de bu sistemi 6-7 ay önce ciddi şekilde düşünmüştüm. Araştırmalarım sonucunda erken teslim (örneğin 5 ay sonra teslim) seçeneğinde 1 milyon TL için benden 400 bin TL peşinat istediler. Buna ek olarak 70 bin TL civarında dosya masrafı da çıkınca toplamda yaklaşık 470 bin TLlik bir nakit çıkışı gerekiyordu. Bana teslim edilecek tutar ise 530 bin TL idi. Bu şartlar altında sistem bana çok mantıklı gelmedi, çünkü verdiğim paranın karşılığı yeterli değildi.
Peşinatsız sisteme baktım, burada da taksit tutarı yüksek tutulursa teslim tarihi birkaç ay daha öne çekilebiliyor. Bu, kura sistemine göre bir nebze daha avantajlı çünkü kura tamamen belirsiz ve en son çare olarak düşünülmeli bence.
Sonuç olarak ben o dönemde bu sistemlere girmek yerine elimdeki parayla altın aldım. Üzerine 6-7 ay boyunca azar azar ekleme yaptım. Şu anda geldiğim noktada, birikimim hedeflediğimiz seviyeyi geçmiş durumda ve her geçen gün daha da artıyor.
Ayrıca artık TL ile iş yapmak bana çok mantıklı gelmiyor. Bu devirde TL üzerinden borç vermek gibi oluyor bu sistemler. Çünkü paranız her geçen gün enflasyon karşısında değer kaybediyor. Eskiden gün gün eriyor denirdi, şimdi maalesef saat saat eriyor hale geldi.