Hocam tahminimce merkezi dükkanları yok çağrı merkezi veya ofis üzerinden müşteri bulup yönlendirme yapıyorlar. Ayrıca ben internette ürünü 450ye buldum ama adamlar toptan aldığı için daha uyguna getiriyordur.
Her müşteriye fatura kesmediği için vergi mi çıkıyor sanki

tek yüksek gideri personel maaşıdır
Siz olayı bana şimdi 1500 TL fatura kesti 250 TL devlete para ödedi olarak düşünüyorsunuz. Vergi sistemi çok farklı, bir çok daldan oluşuyor ve her biri bir birinden farklı şekilde ilerliyor. Ve emin ol her esnaf (basit usul hariç) her ay, her yıl ve her 3 ayda bir farklı kalemlerde vergiler ödüyor.
Merkezi dükkan olmadan bu işin yapılmasına olanak sağlanmaz. İşletme olan herkesin müşaviri olur ki aylık en düşük mali müşavir ücreti 3-5 bin arası olarak geçiyor. Saydığım giderlerin tamamı olmasa da %80i her işletmede var. Evinde yaptığı belki 10 dakikalık iş ama dediğim gibi 10 dakikalık iş için belki 25 dakika geliş, 25 dakika dönüş yolu yaptı. Bunları ve diğer faktörleri de ödenen ücrete dahil etmek gerekir.
Meyve, sebze alırken Allah'ın toprağında, Allah'ın suyu ile yetişen şeye neden para veriyoruz diyor muyuz

Diyoruz ki nakliyesi var, toplaması var vs masrafları var bunlara karşın ödeme yapıyoruz.