SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ek bazı sorularım olacak :
  • D tipi vize almanzda e-residency sahibi olmanızın avantajı oldu mu?
  • D tipi vize olmadan, sadece E-residency ile, Estonya'da şirket kurmak dışında ne gibi haklarınız oluyor? (Vatandaşlık işlemleri dediğiniz için o detayı merak ettim.)
  • Her iki süreçte herhangi bir danışmanlık hizmeti aldınız mı?
  • 3 aylık bu sürecin size maliyeti ne mertebede oldu?
Teşekkürler
- Konuda belirttiğim gibi, e-Residency ile şirketimizi kurup ardından vizeye başvurmak daha sağlam bir adım oldu bizim için, avantajı olur yani.
- Aslında dijital işlemler dışında pek bir artısı yok e-Residency programının, size başka ayrıcalıklar tanımaz. Asıl misyonu, sizin orada bulunmadan ticari faaliyetlerinizi tamamen online olarak yürütmeniz olanak sağlamak.
- Danışmanlık hizmeti almadan da başvurular yapılabilir, ancak sürecin olumlu olması açısından danışman ile yapılması taraftarıyım, tüm sürece hakimim ancak kendim araştırıp yapsaydım bu kalitede bir çıktı olmazdı herhalde, çünkü internette olmayan bilgiler de gerekiyor başvuru sürecinde. (Örn: Startup komitesi websitesindeki roadmap'e göre ilerlersek, onay aldıktan sonra doğrudan vizeye veya oturum kartına başvurun diyor ancak lokal polisler kişinin burdaki bir bilinirliğini istiyor ve önemsiyor vs gibi tüyolar var.) Diğer detaylar için DM'den bilgi verebilirim kalem kalem harcamaları.