kimyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Estonya'da şirket kurma detaylarını araştırdım. Tamamen online olması (banka hesap işlemli dahil) ilgimi çekti. Avrupa ülkelerine kıyasla vergileri de avantajlı. Daha önce kuran oldu mu? Kimlerle nasıl çalışıyorsunuz? Sanal ofis ekstradan isteniyor mu? Bilgisi olan varsa tecrübelerini aktarırsa çok memnun olurum
anilkurtaran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahibinin izni olursa ben de bu konuyu merak ettiğimi belirtmek isterim.
develooper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takip

Selamlar, evet tamamen online bir şekilde şirketinizi kurabiliyorsunuz. Şirketi kurmadan önce e-Residency adı verilen program dahilinde dijital ortamlara erişim sağlayan fiziki kartınızı almanız gerekmektedir. Bu kart ile beraber şirket kurulum işlemleri 1 gün sürüyor. (Benim kuruluş işlemleri ve onay 3 saati bulmuştu, yani bir gün bile değildi.)

E-Residency programına başvurunuzu yapıyorsunuz, ardından bir polis incelemesinden geçiyorsunuz, çoğunlukla tarafınıza bir kaç soru gelir polis tarafından mail olarak. Neden Estonya, ne iş yapıyorsunuz vs gibi sorular olacak. Bu soruları doğru şekilde yanıtladıktan sonra genellikle ertesi gün onay veriyorlar, tabi bu süreç ortalama 1 ay sürüyor. Onay aldıktan sonra Ankara'da bulunan Estonya Büyükelçiliğinden fiziki kartınızı yaklaşık 2-3 hafta sonra teslim alıyorsunuz. e-Residency kartınız konsolosluğa ulaşınca size bilgilendirme maili geliyor, istediğiniz zaman gidip alamıyorsunuz, size muhtemelen bir kaç tarih ve saat aralığı belirtirler o tarih ve saatlerde gidip teslim alabilirsiniz.

Şirket kuruluşunda adres beyanı veriyorsunuz, sanal olarak geçiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Wise, Stripe gibi ödeme platformlarından rahatlıkla hesap açıp işlem yapabilirsiniz.

Başka soruları olan olursa yanıtlamaya çalışırım.