Ben de birkaç kelam edeyim.
Motor Seçeneği :
F20 - F30 bakmıyorsun sanırım ama belki konuyu görüp bakacaklar için söyleyim. N13 PSA üretimli olan motor tamamıyla sorunlu. Tertemizde bulsan asla alma. Yok bende var hiçbir sorun yaşamadım diyenlere bakma. Sorunsuz N13 yoktur henüz sorun yaşamamış vardır. BMW kendi üretim dizel motorları 2. el BMW düşünen herkes için en mantıklı tercih olacaktır.
Şanzuman Seçeneği:
ZF şanzuman hızlıdır iyidir kararlıdır. ve ZF şanzuman olarak sorunsuzdur bu doğru. Ancak yağ soğutucusu sorunudur. Bu parça plastikbir parçadır ve 70-80 bin kmden sonra her an patlama riski vardır. Sonrasında şanzuman su almaya başlar. Ve nu topu gibi bir şanzuman probleminiz olur. Bu yüzden 2. el ZF şanzuman araç alırsanız bu parçayı mutlaka değiştirin aracın belli bir kmsi ve yaşı da varsa.
ZF şanzuman kolay kolay titreme kaçırma vuruntu yapmaz. Araç alırken deneme sürüşünde gaz pedalına basarken ayağınızda vuruntu titreme var mı hissetmeye çalışın. Vites geçişinden çok genel bi titreme yapıyor. Yine sabit dururken R den D ye geçişlerde vuruntusuz geçecektir sorunsuz bir ZF. Vuruntu varsa uzak durmanızı tavsiye ederim.
2. el bmw almak bir ansiklopedik bilgiler toplamıdır diyecegim az kaldı hocam