Merhabalar, herkese iyi günler.

Geçtiğimiz haftalarda Niğde'ye yolum düştü orada aracımla trafik cezası yemişim (%10-%30 arası hız aşım). E-Devlet 'den bildirim gelmesi üzerine haberdar oldum. Tebligat elime ulaşmadı çünkü ikametgahım olan ev farklı bir şehirde ve kimse yok şu anda gelecek haftalarda ikametimi taşıyacağım.

Sorum ise şu şekilde tebliğ tarihi önce 05/08 olarak gözüktü bu esnada ödemeye çalıştım GİB üzerinden ve banka üzerinden ödeyemedim, daha sonra tebliğ tarihi değişti ve 13/08 olarak güncellendiğine dair SMS gönderdiler. 14/08 tarihinde GİB üzerinden ödedim. Fakat GİB'de direkt olarak plaka sorgulaması yaparsam ceza çıkmıyordu, E-Devlette gördüğüm tutanak sıra no ile ödeme yaptım. Şu anda tutanak numarasıyla sorgulamalarımda hala ceza çıkıyor ve ödeme linki aktif.

Ödediğime dair dekontum var ancak sistemde ödendiğine dair hiçbir noktada ibare göremiyorum. Sürecin başından sonuna kadar plaka ile yaptığım sorgulamaların hiçbirisinde cezam gözükmedi ancak tutanak numarasıyla gözüküyor.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor ya da süreç normal mi bilgisi olan var mı acaba? Teşekkür ederim herkese.

Edit// Başına gelen varsa Google aracılığıyla vs arayan, bilgilendirme amacıyla yazıyorum. 5 Eylül tarihinde sorgulama yaptığımda ödenecek borcunuz yok olarak güncellemişler.