@firatatalay34; hocam çok güzel yorumlamış. Ellerine sağlık.

Ek olarak şunu söylemek istiyorum, yazılım öğrenmek isteyen herkese aynı tavsiyeyi veriyorum açıkcası her şey Algoritma, algoritma, algoritma!
Lise de Bilgisayar Programcılığı okudum ve öğretmenlerimin bana dediği tek şey şu her türlü programlama dilini öğrenebilirsin ama algoritma bilmeden hiç birisiyle bir proje yapamazsın.

Ki öyle de oldu algoritmayı iyice öğrenmek ve bilgisayarın nasıl çalıştığını anlamak şart. Flow chart diye bir yazılım vardı windowsta onu kurup algoritma yazardık açıkcası ilk yazılım deneyimim o şekilde olmuştu, kareler yuvarlaklar dikdörtgenler... Her biri farklı bir anlama geliyordu.

Algoritma işi öğrenildikten sonra direkt yazılıma bodoslama girilmez öncelikli olarak değişkenler öğrenilmeli. Değişken türleri nelerdir, hangi değişken ne tür veri tutar kapasitesi nedir?
Ardından mantıksal operatörler öğrenilir toplama çıkarma çarpma bölme vs vs.
Daha sonra koşullar öğrenilir if else, switch case,
Döngüler for, foreach vs vs.
Bunları öğrendikten sonra OOP dediğimiz sistem devreye girer. Öğrendiklerinle fonksiyonlar yazarsın classlar oluşturursun. Web yazacaksan bu aşamadan sonra kütüphaneler devreye girer.

Aşamalar böyle takip edilmezse yarın öbür gün döner bakarsın arkana ya ben switch case i ne şekilde kullanmalıyım, foreach ne abi nasıl kullanacağız diye kendi kendine sorarsın.

Ayrıca belirtmem gerekiyor ki hiç bir hata ile ilk defa karşılaşmıyorsun senden önce o hatalar birileri tarafından çözüldü