önce insülin yerine artıran şeyleri azaltmalısın hocam demekki çok yiyorsun.
şeker ve karbonhidratı tamamen hayatından çıkarman gerek. rayına oturunca seviyeli yiyebilirsin meyve hamur işi vs. ilk 1-2 ay komple bırak. tip1 mi tip2 mi buda önemli insülin vurduguna göre tip1 yani vücut insülin üretmiyor. sen vurdugun insülin tamamen şekeri nötrlemek icin demekki vurdugun insülinden daha cok yiyorsun. ve sürekli yeme bu yanlış önerselerde. günde 2 öğün ye. sabah aksam bu kadar. aksamıda erken ye max 7-8 de yemiş ol. bol su iç. yürüyüş yap 5-10 bin adım günde. 1 aya hiçbişeyin kalmaz. paketli gıdalar vs de tüketme. yani şekerin kısaca cözümü az ve öz yemek doğal beslenmek ve biraz hareket başka hiç bişey değil. (bende şeker hastasıyım sükür kontrollü şuan)
Hocam benimki tıp 1 olarak geçiyor hiçbir şey yemiyorum hocam gündüzleri 300 bazen 400 ama geceleri 500 ve sınırı aşıyor yani yediğim yemekler yağlı da sen hiçbir şey yemiyorum bol bol su içiyorum ayran içiyorum yoğurt yiyorum yeşillik yiyorum yani bunların dışında hiçbir şey yemiyorum hocam tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam size de çok geçmiş olsun sizin dediğiniz gibi uygulayacağım hocam