Merhabalar sıcağı sıcağına iş bulmada iş ilişkisinin önemi üzerine bir yazı yazmak istedim. sonuna kadar okumanızda fayda var
Sondan başlayım. Az önce ist. Arnavutköyde çok büyük bir şantiyede alt firmalardan birinde kaynakçı olarak işe girdim, pazartesi başlayacağım. maaş 50k
Başa dönüyoruz
yıl 2016 henüz istanbuldan çanakkaleye taşınmadan önce emlakkonut şantiyesinde ana firmada iş güvenliği uzmanı olarak çalışıyordum. O dönem şantiye şefimiz ile iş güvenliğinde bol bol istişare ederdik. şantiye kaynak işlerimizi yapan alt firnalar da vardı. işim gereği bütün firmalarla sürekli iletişim halinde idim. şantiye biriminden sahada çalışan tüm işçilere kadar iletişimim oldukça iyiydi. öyleki olası gurup kavgalarında araya girer (şantiyelerde çok tehlikeli kısım, başka kimseye izin vermezdim) tarafları ayırmaya çalılırdım. şantiye ortamında zorunlu haller vardır, iş bitmesi gerek ama iş güvenliğine sorun çıkaran durumlar olabilir. böyle durumda şatiye şefine riskleri anlatır işin durdurulması gerektiğini söylerdim, şantiye şefi işi durdurmak istediğini iletir ancak iş ilerlemesi nedeniyle (patron) işi durdurmadığı (zorunlu) durmlarda emlak konuta ve bizim yönetime (patron) resmi durdurma yazısı yazarak emlak konut aracılığı ile durdurmayı sağlar patrona ters düşerdim (benim zorunluluğum) aylar sonra ölümlü iş kazasından insanların içeri girmesini önlediğimde durumu anlamışlardı.
2016 sonu çanakkaleye taşındım
çok güzel bir yaşamım oldu, arkadaşlarla da iletişimi kesmedim. oradan bazı şantiyelere iş güvenliği uzmanı soktum işe (tavsiye ile)
bu sürede kaynak öğrendim, kendi çelik evimi yaptım ve gerçekten kaynakçılığı sevdim.
Bir kaç ay önce eşimin rahatsızlığı nedeniyle istanbula döndük.. 1 hafta oldu bana ve bir süre buradayım.
o dönem şantie şefim şimdi büyük (daha) bir projede proje müdürü. kendisine telefon ettim durumu anlattım isg değil kaynakçı işi arıyorum dedim (eşimin durumu nedeniyle stresli iş olmaz, ayrıca döndüğümde kaynağa devam edeceğim)
Kendisi yıllık izinde tatilde olduğu halde şantiye şefini aradı görüşme ayarladı, az önce de önceki şantiyeden tanıdığım alt firmada kaynakçı olarak ile başladım.
iş hayatım boyunca alt ya da üst ayırımı yapmadan iş ortamında ilişkilerimi her daim olumlu tuttum, var olan sorunları ortak çözümlere kavuşturduk. işte şimdi bir süre burada yapmaktan zevk aldığım işe devam ediyorum.. dönüncede devam edeceğim.
Ne mühendis olmak ne de b sınıfı uzman olmak insanlar arasına mesafe koymma sebep olmadığı gibi, çalışmanın verdiği zevk ile iş ayırmadım
Eğitimlerde hep söylediğim gibi, ya sevdiğin işi yapacaksın ya da yaptığın işi seveceksin.
şimdi çanakkaledeki sanayiden arkadaşlar arayıp durumumu soruyor
eee döndüğümde orada çalışmaya devam edeceğim sonuçta
kimseye akıl vermiyorum kendi deneyimimi paylaştım.
okuduğunuz için teşekkürler..