HeavenOfDeviL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben kargo sektöründeyim, bir firmanın acentesiyim. Restoran paketçiliğinden çok anlamam ama çok fazla olumsuz örnekleriyle karşılaştım. Piyasaya çıkıp para harcayıp tutunamayan çok fazla kurye şirketi oldu.

Önce firmaların şartlarını ve vereceğiniz taahhütleri öğrenmenizi tavsiye ederim size. Firmalardan kaç günde para tahsil edeceksiniz? En önemlisi bu bence. 45 günden önce para vermezler. Ama siz en kötü ihtimalle kuryelere haftalık veya en iyi ihtimalle aylık olarak ödeme yapmak zorunda kalacaksınız. Vade sürelerinden ötürü şirketler sürekli krediyle hakediş ödemesi yapıp, yeteri sirkülasyonu sağlayamayıp faizlerden ötürü kepenk indiriyorlar.
Biz onu şu şekilde anlaştık hocam, örnek vermek gerekirse döner üzerinden anlatayım. Firmaya gittik kardeşim sen bu döneri burada kaçtan satıyorsun 100₺ den ben bunun üzerine %30 komisyonumu koyup satacağım sen hiçbirşey e karışmayacaksın sadece panele sipariş düşünce siparişimi hazır edeceksin gelen kuryeye siparişi ve kasa fişini teslim edeceksin her ayın 15'inde ödemeni alacaksın dedik ve hepside kabul etti.