Gulerfaruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mart ve Haziran Google güncellemelerinin ardından e-ticaret sitemizde ciddi bir organik trafik düşüşü yaşadık. Bu düşüşün doğrudan içerik kalitesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum, çünkü içerik barındırmayan sayfalarda bile benzer oranda bir kayıp söz konusu.

Şubat ayından bu yana içerik tarafında herhangi bir güncelleme yapılmadı ve o döneme kadar bir problem gözlemlenmiyordu. Ancak son aylarda özellikle kategori sayfalarında ciddi bir karışıklık yaşanıyor bu karışıklıklar genelde anlık dalgalanmalar sırasında gerçekleşiyor. Arama sorgularında doğru sayfa yerine bir alt kategori sayfalarının gösterim (içeirklerin benzer olduguğu söyleyemem, sadece alt-üst kategori arasında olabilecek kadar benzerlik var) aldığını görüyorum.

Bu durumun sebebi algoritmik bir filtreleme veya ceza olabilir mi ? İlginç olan ise; blog içerikleri ve ürün sayfalarında herhangi bir düşüş gözlemlemiyorum aksine, bu sayfa türlerinde trafik zamanla daha stabil ve yukarı yönlü seyrediyor.

Daha niş bir e-ticaret sitemizde ise sıralamalarda gün içinde bile 1 ile 10. sıra arasında sık sık dalgalanmalar yaşanıyor. Hatta zaman zaman aynı sorguda farklı sayfaların sıralamada gösterildiğini gözlemliyorum. Bu dalgalanmaların rakip sitelerde de belli ölçüde yaşandığını fark etsem de, bizim sitemizde daha belirgin şekilde gerçekleşiyor.

Herhangi bir içerik, teknik ya da yapısal değişiklik yapılmamasına rağmen, tüm bu problemleri Mart ve Haziran Google algoritma güncellemelerinden sonra yaşamaya başladık.
Bu durum, algoritma güncellemelerinin ardından arama sonuçlarında hâlâ devam eden genel dalgalanmalardan kaynaklanan geçici bir durum olabilir mi? Yoksa bizim site özelinde daha derin bir yapısal problem, teknik uyumsuzluk söz konusu olabilir mi ?
Sitenizi detaylıca incelemeden bir şey diyemem, site adresinizi, ve search console'da performans kısmındaki trafik verilerinizin son 6 aylık kısmının ekran görüntüsünü atabilir misiniz pm üzerinden