Herkese selam, sevgiler ve günaydınlar 🌸
Ben doğuştan ortopedik engelli biriyim. 5 yıllık evliyim ve 2 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var. Buraya yazmamın sebebi biraz içimi dökmek, biraz da hayatta mucizelerin olduğuna dair inancımı paylaşmak istiyorum.
Ben daima duanın gücüne inanırım. Çünkü dua sadece dilimizle değil, kalbimizin en derin yerinden çıkan bir niyettir. Eşimle evliliğimizin ilk yıllarında hep şu duayı ettim:
Allahım inşallah bir kızım olur
İnşallah babasının engelli olduğunu anlar, bana yardım eder
İnşallah doğunca bize zorluk çıkarmaz, aksine ailemize huzur getirir. Çünkü eşim engelimden dolayı zaten bana çok fazla destek oluyor. Çocuğumuz olunca yükü daha da ağırlaşmasın, Rabbim bize kolaylık ver.
Ve Rabbim, bu duamı öyle güzel kabul etti ki kelimelere dökmekte zorlanıyorum. 🙏
Kızım dünyaya geldi ve bize asla zorluk çıkarmadı. Daha küçücük yaşına rağmen, engelli olduğumu hissediyor, anlayış gösteriyor.
Onun küçücük kalbi, kocaman bir dünyayı barındırıyor.
Bir tişört giymek istediğimde hemen yanıma koşup yardım ediyor. Televizyon kumandasını istediğimde koşarak getiriyor. Çöpe at dediğimde hiç üşenmeden yapıyor. Ama beni en çok duygulandıran şey; her sabah özel olarak demirden yapılmış ayakkabımı getirip Baba hadi giyelim der gibi gözlerimin içine bakması
Küçücük elleriyle ayakkabımı bana uzatması
O an dünyalar benim oluyor.
Onun gülüşü ömre bedel. 💖
O gülüş bana tüm zorlukları unutturuyor. İnsan bazen engelini değil, çocuğunun sevgisini, desteğini, masumiyetini görür ya, işte ben tam da bunu yaşıyorum.
Şunu anladım: Rabbim insanın yükünü hafifletmek isterse, küçücük bir çocuğun gülüşünü bile koca bir dağ gibi desteğe dönüştürüyor.
Belki bazılarınız için bu anlattıklarım sıradan görünebilir ama benim için bu anlar hayatımın en büyük mucizesi. Çünkü engelli bir baba olarak çocuğumla kurduğum bağ bana şunu öğretti: Engel, bedenimde olabilir ama kızım sayesinde gönlümde hiçbir engel yok.
Rabbim, evlat isteyen herkese hayırlı, sağlıklı, anlayışlı, gülen yüzlü evlatlar nasip etsin. 🌹
Tüm anne babalara da evlatlarıyla mutlu, huzurlu, sevgi dolu ömürler diliyorum.
Herkese sağlıklı, huzurlu, bereketli günler olsun 🌿☀️