Aras21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuya tamamen katılmakla beraber bu konunun çok haklı bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu sefer uzatmadan yazacağım; kendisini sevmeyeni kimse sevmez, kendisine değer vermeyene kimse değer vermez, öz saygısı olmayanlar ne başkasına saygı duyar ne de başkaları saygı duyar
İnsan, bu kainatta her şey olabilir, oluyor ve olacak ama kendisini sevmeyen, kendisine saygısı olmayan bir insan, "insan" olamaz...
Selam olsun,

Sizinle bazı konularda hemfikirizdir bazı konularda karşıt düşünürüz.
Bazı konularda bana hak verdiğiniz gibi bazı konularda karşıt olabiliyorsunuz zaten işin güzelliği budur.
Ben sizin gerek benim açtığım konularda gerek başka konularda yazdıklarınızdan istifade ediyorum.
Bu şu demek değil elbette siz benden ya da ben sizden daha akıllıyım, bilgiliyim ya da daha değerliyim.

Sizin benden, benim sizden daha bilgili ve ileride olduğumuz birçok konu vardır.
Mesele benim sizden istifade etmem, sizin benden varsa eğer istifade etmenizdir.
İstifaden kasıt elbette farklı bakış açısı kazanma, kendimizi sorgulama, yanlışımız varsa olabildiğince doğrultma.
Yani insan olmanın gereği olan bilmediğini öğrenme anlayışı.

Ben sizden bazı konularda bilgi edinirim, bilgi edinemezsem bakış açısı edinirim edinemezsem karşıtlığının nedenini öğrenirim.
Bir şekilde hepimiz birbirimizden öğreniyoruz ama ya öğrendiğimizi söylemiyoruz ya öğrettiğimizi söylemiyoruz.
Söylemiyoruz diye durum değişmiyor öğreniyoruz/öğretiyoruz ama genelde sessiz sedasız.