Memurluk için bu tarz bölümlerde zaman kaybetmek yerine maliye - finans - muhasebe gibi bir bölümleri tercih edebilirsin.
Ama yinede dükkan gibi düşüncelerin varsa emin değilsen okurken ufak ufak ticaretle uğraş ki dükkan açtığında tecrüben olsun.
Eğer direkt dükkan düşüncen varsada zaman kaybetme derim. Ticarete bir başlayınca maaş zor olur insana.
Ben muhasebe seçip okumuştum yarıda bıraktım. Düşüncemde seninkine benzerdi emin değildim kendimden. Kendi işimi yapıyordum eğer işler yolunda gitmezse en azından serbest mali müşavirlik yapar yine kendi işimi yaparım gibi bir düşünceyle okuyordum. Eğer müşteri bulmayı bilirsen doktorlardan daha fazla kazanırsın. Bu düşüncede b planım buydu. Sende nasıl bir şey istediğine karar verip a-b planı oluşturman lazım. Zaten okul laylaylom geçecek. Kesinlikle ekstra şeylerle uğraşmalısın
Ticareti az çok biliyorum zaten hem e ticaret ile uğraşıyorum hem babamın dükkanı var 7 yaşımdan beri çıraklık yapıyorum (ama iş bitti)
aklımda optisyenlik okuyup gözlükçü açma hedefi var en azından dükkan benim iş benim.