Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar sizler için bugün öğrendim. Kooperatif hissesi kesinlikle almayın. Nedenlerini öğrendiğim kadarıyla sıralıyorum.

- Firmalar çok cüzi miktarlara satın aldıkları arazileri kooperatif olarak hisselendirip tamamından 10-20 katı gibi bir kar elde ederek satıyorlar.
- Kooperatif hissesi aldığınızı varsayalım diyelim aldığınız tarlada 20 hissedar var birisi gitti kaçak bir ev yaptı, o cezayı tüm hissedarlar ortaklaşa ödemek zorunda kalıyormuş.
- Kooperatif hissesi alan birçok kişi elinden çıkarmak için çabalıyormuş, çünkü üstüne hiçbir yapı inşaa edemiyorlarmış.
- Kooperatif hissesini satan şirket size noterden aynı bir şirkete ortak oluyormuşçasına bir belge veriyor. Yarın birgün bu şirkete herhangi bir borcundan dolayı icra takibi başlatılırsa veya hukuki farklı bir süreçle karşılaşırsa belki bu sizide etkileyebilir.
- Antalya'da kooperatif hissesi alan bir vatandaşla telefonda görüştük, kendisi 2 yıl önce hisseyi almış. Hemen yandaki arazi imara girmiş, imar gelecek diyerek kooperatif hissesi almış ama kendi aldığı kooperatif hisseli arazi imara girmemiş. Yarın öbür gün imara girer diyerek içine bir konteyner koymuş birde etrafını duvarla çevirmiş. Hem diğer ortaklara hemde kendisine ceza yazılmış, yıkım kararı verilip, konteyner oradan kaldırılmış.
- Antalya'da kooperatif hissesi alan vatandaş şunuda ekledi, çok uzun yıllar önce hisse alıp elinde bulunduranlarında hisselerini o günkü verdikleri fiyat üzerinden elinden aldılar çok insan mağdur edildi diyor.
- Kooperatif hissesi satan şirket araziyi kiralamış olabilir ve size hisse satarak ömür boyu kullanım hakkı diye aldatıp sizi mağdur edebilirmiş.
- Bilgi aldığım kişi asla ve asla kesinlikle kooperatif hissesi almasınlar, tapuda yapılmayan hiçbir işlemin miras hukuku üzerinede etkisi olmayabilir diyor. Yani paranız boşa gidebilir.

- Bilgi aldığım kişinin dediği son olarak şu, kooperatif hissesi alıp ben üstüne zaten birşey yapmayacağım kenarda yatırımlık dursun diye alıyorsada arazideki diğer tüm hissedarlarında birşey yapmayacağından emin olması lazım diyor. Kooperatif hissesi aldığınızda size ait bir mülk olmuyor tapunuz olmuyor, sadece noterdeki sözleşmeye göre o mülkün hissedarısınız.

@Canbulat;
@quartin;
Emek verip araştırıp bilgini esirgemediğin için çok çok teşekkür ederim hocam sağol