Açıkçası vakit bulamıyorum buraya uzun yazı yazmaya. Kısaca bilgi vereyim:
*Sessiz Köy Vlogları kanalı: Elimde yaklaşık 100 farklı köyde çekilmiş görüntüler var. Ama kameraman arkadaşlar çekim yaparken asla susmadığı ve alakasız konulardan bahsettiği için bunları kurgulamak zor. Bu kanal bir ivme bulmuştu. Gelir getirmeye de başlamıştı. Ancak içerik atamadım çok fazla. X'ten ve tiktoktan Youtube'da olmayan ilginç videoları short olarak yayınlamaya başladım biraz takipçi gelsin diye. Ve para kazanması kapandı. Eylül ayında açılır sanırım. Evet saçma
*Yemek kanalı shortlardan yürüdü. ama videolarda bir türlü doğru formatı bulamadım. elimde muhteşem kalitede 3 açıdan çekilmiş 400'e yakın yemek videosu var ham şekilde. bunlarda da arka plan gürültüsü var. kurgusuyla uğraşırım- global yemek kanalım var diyen varsa, ortaklığa gidebilirim. ben bunla uğraşamıyorum. kanaldaki yemek videolarını silip askeri içeriğe çevirdim ve başkasıyla ortak projeye girdim.
*tarih kanalı: bu kanal belli ölçüde başarı yakaladı. ayda 1500-2000 dolar getirmeye başladı. sonra düşüş başladı. kanalda aynı zamanda short da paylaşıyordum. arada viral shortlar da çıkıyordu. organik olarak çoğunluğu USA 25 bin abone oldu. Ama geçtiğimiz hafta bu kanalın da para kazanması 3 aylığına kapatıldı. başka bir kanalımda paylaştığım bir videoyu sildik, biraz editleyip bu kanalda paylaştık. Ama YouTube bunu içerik tekrarı kabul etti. ekim ayında bakarız bakalım bu kanalın gidişatına.
Bunlara ek olarak askeri-haber içerikli kanallar yaptım ingilizce olarak. Bunlardan da belli ölçüde başarılı olanlar oldu.
Ancak diğer yandan tarih kanalındaki performans başka kapılar açtı. Birkaç dijital projeme ortak yatırımcı çıktı bu sayede. Ben de diğer ortaklar da ciddi rakamlar yatırarak bazı projelere giriştik.
Geçtiğimiz sene benim açımdan youtube'u ve dijital dünyayı anlama senesiydi. Yapım - prodüksiyon- kurgu gibi alanlarda üst düzey işler yapmıştım zaten daha önce. Ancak Youtube'un amatörüydüm. Bu deneyim bana Youtube'da ve sosyal medyada işlerin nasıl yürüdüğüne dair çok fazla şey kattı. Kendi alanında deneyimli patron gibi değil, genç bir girişimci gibi hissetmemi sağladı

Şimdi bu alanda nasıl yatırım yapacağımı, verdiğim işin ederini, zorluğunu, başarılı olmak için neye ihtiyaç olduğunu öğrendim. Öğrenmeye de devam ediyorum. r10 ve reddit en değerli kaynaklar oldu bu süreçte.