Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam aylık 10k taksitle kaç yıllığına aldınız bilmiyorum ancak sadece bu tutar üzerinden 2milyonluk bir ev için o taksitle 30 yıl olması gerekli sanırım… o da ara ödemeler, gelecek zamlar hesap edince 2 milyonluk ev 30 yılda 30 milyonu bulur sanırım.. (bilmiyorum hesaplamak lazım)

2017 de bizim orada 3+1 toki evinin fiyatı sanırım 300k idi… o zaman o fiyata 10 tane arsa alıyorduk… şimdi aynı evin fiyatı 5m 10 tane arsanın fiyatı ise 20 milyon.

Ben tabiki vaz geçtim almaktan onun yerine 30k ya arsa almıştım kredi ile…

Ayrıca iş tecrübesi ile toki evleri fiyatlarına göre kalitesizdir… gerek işçilik gerekse malzeme kalitesi açısından… üstüne genelde şehir dışına yapılır ucuz olsun diye, o evde oturan kişi şehir içine gitmek için harcadığı zaman ve para düşünülürse fiyatlar aşırı pahalı gelir…

evet para öderken zamanla para erir ancak burası tr… bir bakmışsın bir gece devülasyon olmuş, zam oraı %200 olursa eldeki evdende olursun…

sizin söylediğinizin her ikisini de gördüm çevremde çok iyi olmuş diyende kötü oldu diyende…
ev 3 milyon hocam.
20 yıl ödeme.
20 yılın sonunda kabaca hesap yaptığımızda 31 milyon ödemiş olacağız bir ev için.
31 milyonda ödenir, 310 milyonda, önemli olan nasıl ödediğimiz bence : )
türkiyede kalkan hiç bir şey inmez. tarih yazmamıştır.
çok yakın tarihte bol sıfırlı günlere geri döneceğiz.
kalite anlamında ise şunu söyleyebilirim, adanada çok ciddi depremlar yaşamış biri olarak, haberlerde orda burda hiç bir toki binasının yıkıldığına denk gelmedim.
adanada deprem sonrası binalara az hasarlı orta hasarlı ağır hasarlı diye gruplandırdılar tüm şehirdeki binaları.
30 yıllık toki binalarında az hasarlı olana da denk gelmedim duymadım.
temeli sağlamdır, kolonları sağlamdır diğer işçilikleri kötüdür, bilemem. ama deprem gibi zor zamanlarda ayakta kalması bizim için en önemli etken.
biliyorsunuz, depremden dolayı dubleks eve taşındım. kafamda hep ya toki binası ya da müstakil. diğer apartmanlarda yaşamam düşüncesi vardı. hala da öyle.
şehir merkezine uzak olması ;
bu benim için + yazar tokiye. çünkü insan sevmeyen birisiyim.
ne kadar uzak, o kadar iyi. şükür bana çıkan toki de, sitenin en son çizgisi, önüm dönüm dönüm zeytinlik. mis vallahi.