Konu sahibinin izniyle, hocam bende british & scottish kırması 1.5 yaşında kedi var ND Somonlu yiyor yani tüy dökümünün seviyesine inanamazsınız eve misafir alamıyorum, açık renk her şey gri olmuş temizliyorum 1 güne aynısı. Önerebileceğiniz mama var mı fiyatı önemli değil
Tüy dökümünün birçok sebebi olabiliyor mamanın etkisi elbette olabiliyor ama mama haricinde de birçok şey etkili olabiliyor. Belli dönemlerde mutlaka tüy dökümü olacaktır tamamen engellemek çok zor. Tüy dökümünün çok olduğu dönemlerde düzenli tarama (haftada 2 kez) vitamin takviyesi, balık yağı takviyesi yapabilirsiniz.
Mama değişimi de denenebilir elbette balıklı mama kullanıyorsanız tavukluya geçiş düşünülebilir bazı kediler balıklı mamalarda bazıları tavukluda daha fazla tüy dökebiliyor. Ben şu an proplan somonlu kullanıyorum scottish straight kedim için 1 ay oldu geçeli tüy dökümü oldukça azaldı ama vitamin takviyesi ve ara ara tarama yapıyorum mutlaka.
Ayrıca kısır olmayan kedilerde strese bağlı olarak da tüy dökümü çok olabiliyor. Kediniz kısır değilse bir an önce kısırlaştırmakta fayda var.