MitiSen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normal 6 ay gidecek arkadaşım şuan 29 yaşında uzun süredir kaçaktı. İşlemlerini yaptıktan sonra 6 ay kadar celbin ve gideceği yerin açıklanmasını bekledi kendisi. Eğer sizin dediğiniz gibiyse arkadaşım bizi kekliyor veya sistem eskisi gibi değil değişti güncelde işleyiş farklı. En garantisi gene dediğim gibi askerlik şubesini arayıp bilgi almak olacaktır.

Buna ek olarak komando konusunda evet denk gelmiş olabilir belki fakat benim askerlik yaptığım yerde kaçağa düşmüş kişilere çok hoş gözle bakılmıyordur angarya işler veriliyordu genelde. Tabii bu dediğim gene söylüyorum bölge bölge değişebilir. Eskişehirde olup çok zor askerlikte geçirebilirsiniz veya doğuda olup çok rahat askerlikte geçirebilirsiniz. Bu tamamen şansa bağlı biraz
Doğum tarihi diye kastettiğim o dostum işte. Yani arkadaşının geç gitmesi. 29 yaşında olması yani.
Şimdi dostum şöyle kaçağa düşmek iki farklı şekilde ; yoklama kaçağı olanlar var. Onlar normal celp ve sevk döneminde giderler.
Onlara kötü gözle bakılmaz.
Ama bakaya olanların herhangi bir tertipi vs olmayıp, arada bir yerde olduğu için onlara sorun olabiliyor
Askerlik dediğiniz olay tamamen başınızdaki komutana bağlı bir durum.