Valla hocam araçlardan anlamam, sadece sürerim ama ilk bakacağım şey sigorta olurdu. Sebebi ise 2-3 sene önce arabadayken birden gaz yememeye başladı. Kenara çektim, stop edip sonra tekrar çalıştırdıktan sonra aracı yürüttüm tekrar gaz kesti. Motor ışığı da yanıyordu. Sonra vites değiştirince direkt, değiştirmeyince 4-5 dakika sonra gaz kesiyordu. Ben de yürür haldeyken marşı kapatıp açıyordum durmamak için. Bu arada böyle olunca da direksiyon kilitleniyor bu yüzden yavaş gitmeye başladım. Aşağısı uçurum dağ yolundayım ve telefon falan çekmiyor, araçta çok çok nadir geçiyor. Bu şekilde gideyim dedim, yarım saat sonra araç birden dip gaz yapmaya başladı kendi kendine. Araç dip gaz yapıyor ben frene asılıyorum durmak için. Sanırım 1 saatte ecel terleri dökerek 10 yıl yaşlandım. Sonra eve yaklaştığımda araç stop etti ve bir daha çalışmadı, telefonda çekiyorken 2 km önümüzdeki bir köyde eski ve aracı dağıtıp toplayabilecek kabiliyette bir usta var ona göstereyim dedim. Aracı babam geldi, çekti ve götürdük. Usta orasına burasına baktı anlamadı bir şey. Biz başladık kara kara düşünmeye. 250 km çekici ile sanayiye gidecek falan. Sonra usta sigortalara baktınız mı? dedi. Ben dahil herkes bıyık altından güldü. Neyse sigortalardan birisi oksitlenmiş temizleyip taktı ve tık dedi çalıştı, ışıkta söndü. O günden beri hiç bir sıkıntı da çıkmadı. Herkese saçma geliyor ama başıma gelen durum bu. (: