Yanlış bilmiyorsam ibadet gizli yapılması makbuldür yani siz benim veya buraya yorum yapanların namaz kılıp kılmadıklarını bilme şansınız Yok hatta kaç kez Kur'an'ı Kerim okuduğunu bilemezsiniz direk iftira atarak günaha giriyorsunuz
İslam'ı herkes kalbinde ve kitabımız olan Kur'an-ı Kerim ışığında yaşamakta özgürdür .
Ben sadece şunu belirtiyorum ama siz neredeyse dinsiz olduğumu ima edeceksiniz
Hadis diye yazılanların bir çoğu sonradan kendini alim hoca şıh ilan edenlerden çıkmaktadır
Kuran'da son peygamber belirtilmiş olduğu halde hala kendini mehti peygamber ilan edip yaradana şirk koşmaya devam etmektedirler
Hadislerin peygamber efendimiz tarafından geldiği kanıtınız varsa zaten ekleyin ama kendini alim ilan eden ve Kur'an'da yazmayan durumları kabullenmek zaten en büyük günahlardan birisidir
Saygılarımla
Hocam farz ibadetler açıktan yapılabilir. Farz çünkü zaten herkesin yapması gereken bir ibadettir yani başkalarının bilmesinde bir beis yoktur. Nafile ibadetlerin gizli yapılması gerekir.
Ben size dinsizsiniz demiyorum estağfurullah. Ama dinimizi çok yanlış kaynaklardan öğrendiğinizi yada hiç araştırmadığınızı anlıyorum yazdıklarınızdan.
Hadis diye sonradan yazılan dediklerinizden örnekler veriniz. Diğer türlü iftiraya girer. Kütübü sitte'ideki hadislerin tamamı sahih hadislerdir. Hiçbir sahabe evliye hadis uydurmamıştır. Hadis yazılırken 1 kişi dedi yazıldı diye bir şey yoktur. 1 hadisi yazmak için onu duymuş başka şahitler gerekir.
eğer hadisi şerifler olmasa namazı nasıl kaç rekat kaç vakit kılacaksınız hocam? nasıl abdest alacaksınız? hiçbir ibadetinizi yapamazsınız sonra felsefeci ilahiyatçılar gibi Allah muhafaza dinden çıkarsınız.
Allah kuranı kerimi gönderdi ona rehber göndermedi mi yani? E o zaman ayetlerde birçok yerde resulüme uyun diyor peygamber efendimiz için o ayetleri reddeden insan dinden çıkmaz mı?
Allahu teala kaç ayette peygambere de uyulması şartını koymuştur ayetlerde.
https://www.kuranvemeali.com/allah-v...ilgili-ayetler