ses kaymaları sorunu sadece ilk ekranda oluyor telefon ile çekim yapıp bilgisayardan ses kaydı yapıyorum aslında telefonun mikrofonunda da problem olmuyor fakat çekim yaparken arkaplandan korna veya horoz ötme sesleri gelince tekrar çekim yapmıyorum ilk videolarım olduğundan kamera karşısında biraz heyecan oluyor ama bu sorunu çözeceğim, videodalarda ara ara ekranda görünür 1-2 kelime birşeyler söylerim, herkesin paylaştığı videoları paylaşmamak için bilinmeyenlere yöneldim yaptığım videoların youtube da olmaması benim için daha iyi olur diye düşünmüştüm ama haklısınız bilinen şeyleri paylaşıp tanındıktan sonra ara ara bilinmeyenler hakkında da videolar üretilmeli. kapak fotoğraflarınıda basit ve dikkat çekici yapacağım .
heyecan konusuna gelirsek aynı olay bendede var ilk iki videomu sildim hatta ama alıştıkca toparlanıyor
kamerayı sabit tutmayı halledersen eğer senaryonu ezberlemek zorunda kalmassın cümle cümle kameraya bakıp okursun sonra birleştirmelerle çözersin o işi ben mesela hayatta ezberlemiyorum çünkü ezberleyemiyorum
konu olayınada gelirsek ilk başta bende böyle düşünmüştüm yapılmayanı yapayım
ama ne yazıkki büyük bir youtuber değilsek kendi adımada konuşuyorum yapılmayanı yapmayacaksın çünkü tutmuyor
kanalıma bakarsan eğer 2500-3000 bandında izlettiğim videolar daha önce rakip kanalların milyon izlenmiş konularından sayılır
ben ekstra olarak üstüne birşeyler koymaya çalışıyorum yapılanı en iyi yapmaya çalışıyorum
örneğin son 2 videomda çok başarısız oldu bunuda kendime yoruyorum (yaa başaramadım diyorum yada artık insanlar o konuya doymuş diyorum yani bir nevi tıklamak istemiyor ) Başarısızlıklarında mutlaka kendini suçla en azından ben böyle yapıyorum
haa illaki şans gerekmiyormu gerekiyor youtube'da ama bu şansıda yakalamak senin elinde bazen bu şans 1 videoda gelir bazen 100 bazen 1000 ama mutlaka deneye deneye gelir
mesela şunuda denedim ve çokda başarılı oldu bir kaç video sonra tekrar test edeceğim "kim yaptı videosu var kanalımda onu yabancı bir kanalda görmüştüm 8 veya 10 videosu vardı o videosu 100 bin izlenmişti bende bizim dilimize uyarlayarak çektim 2500 civarı izlendi (şuanlık bu benim için başarı mesela) çünkü bende daha küçük bir kanalım sende ingilizce fransızca kendi kategorinde çok izlenen ama daha yeni patlama yapmış yabancı kanalların videosunu türkçeye uyarlayıp çekebilirsin
sanırım
@Browland;hocanındı bir sözü vardı yanlış hatırlamıyorsam çok hoşuma gitmişti Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok zaten tüm kıtalar keşfedildi siz yapılanın en iyisini yapın gibisinden birşeydi sanırım
al bendede sana bir söz ozaman Her gün motive olamazsın illaki motivasyonun kırılacağı boşa uğraşıyorum dediğin anlar olacak ama her gün disiplinli olabilirsin. bir çok başaran insanlarda motive olduğu için başarmadı disiplinle hergün istemeye istemeye denediği için başardı