Evden çalışıyorum. Ev kirasını stopajdan dolayı gider gösteremiyorum. Kirayı gider göstermediğim için haliyle faturaları da gösterememiş oluyorum. Düzenli olarak teknolojik ürün almıyorum. Bu yüzden gider kalemlerim kısıtlı. Tatil masrafları büyük ve düzenli olduğu için en iyi gider kalemi o benim için ama nasıl yapacağız bilmiyorum.
1- Ev kirasını neden gösteremiyorsunuz hocam?
Home ofislerde kiranın tamamını, elektrik, su, doğalgaz, internet vs. giderlerin yarısını gider olarak gösterebilirsiniz.
Yemek giderleri, İşçi sgk giderleri, Bağkur giderlerini vs. gider olarak gösterebilirsiniz.
İşyeriyle alakalı aldığınız demirbaşları bilgisayar, bilgisayar aksesuarı, telefon, vs. vs. gider gösterebilirsiniz.
2- Eğer 30 yaş altındaysanız genç girişimci istisnasından faydalanarak 330 bin TL ye kadar gelir vergisinden muafsınız.
3- Hizmet sektörüne her zaman vergi çıkar. Kimse sürekli zarar etmez. Sürekli zarar etmek ve hala işyerini açık tutmak, hayatın normal akışına aykırı olacağından ilerde inceleme ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
4- Size çıkacak vergileri sattığınız ürüne yansıtarak satmanız lazım. Örneğin; ürün fiyatı belirlerken kârı maliyete ekleyin ve +KDV olarak fiyatı hesaplamanız lazım. Yani ürün maliyetini hesapladınız, maliyeti 700-800 TL tuttu. Sizde % 20-25 kar ile satmak istiyorsunuz. Bu durumda fiyatı 1.000 + Kdv olarak belirlemeniz lazım. Ama siz 800 TL maliyetli ürünü, Piyasada rahat rekabet edeyim diye, kdv dahil 1000 TL ye satarsanız. Bu durumda zarar edersiniz. Ya da çok düşük kar elde edersiniz. Fiyat kırarak rekabet etmek yerine kaliteli hizmet vererek rekabet etmeye çalışın.