Üstadım sizin yaklaşımınız ile avukatın yaklaşımının farklı olması gayet normal, avukatın para kazanmak için bir adet püf noktası var ve o noktayı da ücretsiz verirse aç kalır. Abartmıyorum aç kalır. Çünkü insanlar o kadar çok yüze çıkmışlar ki artık vereceği bir davası var ise kırk kişiye sorup en güzel şekilde kendisini dolandırılacak yalan yanlış şekilde oyalayacak kişiye gidip davasını veriyor. Bunu bir çok kez tecrübe ettim diyebilirim.

Harici olarak sizin alanınızda her alan teknik bilgi, örneğin diyelim ki domain alımını, sunucuyu hadi wordpressi anlattınız ama illaki teknik yetersizlik nedeniyle detaylarda boğulacağı için vatandaş her türlü size muhtaç o yüzden vatandaşı ikna etmek adına rahatlıklar bilgi verebilirsiniz.

Ama avukatlıkta öyle değil, örneğin hakaret davası dilekçesinde neler bulunması gerekir nelere dikkat etmek gerekir diye avukata sordu ve bilgiyi aldı.. Davayı açtıktan sonra zaten işin yüzde 90 ı bitiyor. İş davayı açarken ki teknik yeterli bilgiyi ve güzelce açıklanmasını sağlamak gerisini mahkeme hallediyor bir şekilde..

O yüzden avukatlarda gelen davayı kaçırmamak adına ketum davranıyorlar diye düşünüyorum.