Yapay zekanın sonuçları olarak yorumlayabiliriz. Cursor kuruyor, gerekli çalışma ortamı bir şekilde oluşturuluyor ve AI genellikle JS (nodejs,nextjs) kullanarak geliştirme yapıyor.
%99 ihtimalle nodejs + mongodb kullanılarak AI ile geliştirlen proje. Typescript kullanıp + eslint kuralları yaptıysa vay haline, ne kadar kural oluştursada AI buna uymuyor build bile alamaz.

AI ile öyle ya da böyle geliştirir ama iş yayına alıp güncelleme atmaya gelince bilgisi yetmiyor.

Dün Linkedin'de bir gönderiye bıraktığım yorum ( https://rb.gy/x48fxu )

"Kendim yazsam bir hafta uğraşacağım bir telegram botunu ai ile ortalama 6-7 saat içinde geliştirdim ve yayına aldım. Çoğunlukla müdahale etmedim, altyapısını gayet güzel oluşturdu. Ufak tefek hataları düzelttim çalışma sürecine vibecoding diyebiliriz.
Oldukça hızlı ürün geliştirdi, güvenlik açısından bir sorun gözükmüyor ama rahatlıkla söyleyebilirim ki sunucu/yazılım bilgisi olmayan birisi o yazılımı yayına alamaz.

Typscript/eslint kullanıyor ancak yazarken dikkat etmiyor, hataları düzeltip build alacak hale getirmesi gerekiyor.
Nodejs ve mongodb kullandı, sunucuyu ayağa kaldırıp nodejs, mongodb, pm2 gibi bağımlılıkları kurup deploy etmek vibecoding'den öte bilgi isteyen işler.
Git yapılandırmasını yapıp sunucuda otomatik güncelledim, bu süreçte yapay zekanın önerileri veri kaybına yol açacak şekildeydi.

Evet vibecoding ile yazılım geliştirilebilir, MVP çıkar ancak geliştirilen yazılımı yayına almak ve sorunsuz güncelleme yayınlamak işin içinde olmayan birisi için pek mümkün gözükmüyor."