20 yıldır internet kullanırım, neredeyse her konuda bir bilgisi olan ve bu bilgiyi paylaşan insanlar var. Ama konu hukuksal konulara gelince ilk defa bu sene ihtiyacım oldu ve soru cevap konusunda avukatları biraz tutucu buldum, tamam herşey para buna katılıyorum yaşamak için paraya ihtiyacımız var, yıllarca boşuna okunmadı falan ama mesela benim asıl mesleğim web tasarım, ben mümkün mertebe herkese hosting nedir, nasıl alınır, nasıl domain bağlanır, nasıl wordpress vs. kurulur, hepsini anlatabilirim yada özel bir soru olursa yanıtlayabilirim sonuçta eğer birisi benden bir hizmet almak isterse bu bir bütün olur bütün bir hizmet satarım ama adam yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiş SSL aktif edememiş, gidip para istemem profesyonel destek ister misin yazmam 2 tık tıkla halledebileceği bir şeyi Let's encrypt nedir nasıl kurulur anlatırım.
Ama mesela bu hukuk konusunda ufak bir şey soruyorsun mesela örnek veriyorum mahkeme açılmış üzerinden yıl geçmiş herşey olmuş zaten akışında ilerliyor, örneğin sallamasyon diyorum mahkemeye nasıl ulaşırım diye sorsan kimse sana davanın olduğu kalemin numarasını googledan bul ara demeyebiliyor, onun yerine ya hiç yardım almıyorsun yada direk profesyonel destek teklif ediliyor, sizce de bu durum böyle mi?
Bence bu durum avukatların para kazanmasını da kötü yönde etkiliyor bence, çünkü sen adamdan 1 ücretsiz üzüm istiyorsun adam sana 1 bağ üzüm satmaya çalışıyor, belki o üzümü yesem beğensem bağı da alacağım ama ne üzümü alıyorum ne bağını, bende böyle yani yazasım geldi