fkbs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gözüm sen önce kuranı kerimi aç oku orada mezhep var mı ondan sonra aklını bunlarla bulandır.

İnsanları zamanında ayırmışlar öyle gidiyor MEZHEP diye bir ayırma müslümanlıkta yoktur

hadi Rabbime emanet ol

saygılarımla
çok yanlış bir düşünce.
Mezhepler olmasa nerdeyse çoğu ibadeti yapamazsın çoğu günah olan ameli kuranda yazmıyor diye serbetsçe yaparsın.
Mezhep dediğin şey örneğin imam ebu hanife'nin yüzlerce alimle oturup, binlerce konu hakkında ayet hadislerle fetvaları demektir.

mezhepler insanın hayatını kolaylaştırmak için vardır. Tabi bu canım istedi ben şunu yapayım şafi mezhebindenim demek için değildir.
örneğin kanama olduğunda hanefi mezhebine göre abdest bozulur ama adamın sürekli bir kanaması varsa ne olacak? şafi mezhebinden yorum alacak.

Kuran aç oku diyenlerin birçoğu dinden çıkıyor ANLAMADIĞI İÇİN. Kuran'daki "biz kuranı apaçık indirdik" ayetini de örnek gösterirler.
Ama bir prokpektüste apaçık ortada durur ama herkes anlayamaz işin ehli olmadıkça.

o yüzden insanları yanlış yönlendirmemenizi tavsiye ediyorum ve izlemenizi öneriyorum bir müslüman için öyle basit iş değil din iman. inanıyorsan neye inandığını neden inandığını araştırman gerekiyor islami kaynaklardan.

https://youtu.be/29Op9OWi4dA?si=4H7PJJZQS3_RHVDz