Herkese selamlar, bu konuyu içerik ajansımın günlüğü olarak kullanacağım. İstişare yapabileceğimiz, ilham alabileceğimiz yorumlar olabilir; eleştiriye açığım.
Yapay zeka sonrasında eskiden asıl ve tek işim olan içerik yazarlığı ciddi anlamda sekteye uğradı. Bundan dolayı hem iş almaya-aramaya hevesim yoktu hem de arz ciddi anlamda azalmıştı.
Fakat yazmanın beni ne kadar mutlu ettiğini, yazmayı işim hâline getirdiğimde ne kadar iyi hissettiğimi biliyorum. Bu nedenle asıl işimin yanında bir içerik ajansı kurmaya karar verdim. Tamamen resmi olarak, şirketim üzerinden faturalı bir şekilde hizmet vereceğim.
Konseptim tüm içerik ajanslarında olduğu gibi sipariş usulü ve hazır içerikler üzerine olacak. Reklam çalışmaları da yapacağım.
Maalesef kullandığım alt yapı bütçemin kısıtlı oluşundan dolayı oldukça basit. İlerleyen zamanlarda eğer işleri çoğaltırsam yine aynı şekilde işime yatırım yaparak sistemimi geliştireceğim.
Başlıyoruz... (:
Gün 1
Uzun süredir bir içerik ajansı yürütmek istiyordum. Solo çalışan bir yazarım fakat bu işi kurumsal yapıya büründürmek her zaman isteklerimden biriydi. Fakat şu sıralar sabit maaşlı çalışmadığım ve okuluma odaklandığım için yeterli bütçe ayıramıyordum. En basit ve minimal şekilde başlayarak büyütebileceğimi düşündüm, bu nedenle düşük bütçelerle bu projeyi hayata geçirmeye karar verdim.
- Alan adını satın aldım. (100 TL)
- Dün açık artırmada bana kalan içerik satış scriptinin ödemesini yaptım. (200 TL)
- Hosting için bütçe ayırmadım çünkü 1 yıllık paket almıştım daha öncesinde.
Bugün logo tasarımlarını hazırlayıp kuruluma başlayacağım. İlk etapta ücret politikam düşük düzeyde olacak projeye ait referans oluşturabilmek için.
Ayrıca PayTR başvurularımı da siteyi hazırladıktan sonra yapacağım.
Satın aldığım script çok basitti ve çoğu işimi görmeyecekti. Bu nedenle sabahtan beri eklemeler ve düzenlemeler yapıyorum. Kullanılabilir hale getirdim. Birkaç işlem daha kaldı ve R10 konumuzu açtım.