Arkadaşlar, bu başlıkta Ağustos 2025 boyunca Google arama sonuçlarında fark ettiğiniz değişiklikleri, sıralama dalgalanmalarını, trafik artış/azalışlarını ve olası güncelleme sinyallerini paylaşabiliriz.
🔹 Amacımız tek tek site analizinden çok, genel eğilimleri gözlemlemek ve birbirimizi haberdar etmek.
🔹 Trafik değişimlerinizi, sıralama oynaklıklarını, bot/hit hareketlerini ya da Search Consoledaki dikkat çeken verileri buradan aktarabilirsiniz.
🔹 Böylece hepimiz aynı dönemde Googleın algoritma tarafında neler olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
----
Benim tarafımda Mart güncellemesinden beri bitmek bilmeyen çok yüksek bir dalgalanma var. Zaman zaman ciddi yükselişler, zaman zaman ciddi düşüşler yaşıyorum. Çözüm bulabilmek için uluslararası forumlarda araştırmaları takip ediyorum; yapay zekâ içerikleri gibi birçok farklı afaki fikir öne sürülüyor olsa da, bu büyük dalgalanmaların bunlarla doğrudan alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Bizim kategori özelinde gözlemlerim, neredeyse herkesin ciddi iniş çıkışlar yaşadığı yönünde. Bir hafta bir site gömülüyor, sonraki hafta aynı site geri yükseliyor; bu döngü sürekli devam ediyor. Sanki Google trafiği kimseye tam anlamıyla vermek istemiyor gibi bir tablo var.
Bu kadar yüksek dalgalanma varken herhangi bir içerik güncellemesi yapmanın da pek anlamı kalmıyor. Çünkü yapılan değişikliklerin sonuçlarını gözlemlemek neredeyse imkânsız hale geliyor. O yüzden ben de son dönemde biraz daha akışına bırakmış durumdayım.