Gerçekten anlamıyorum… E-ticarette insanı işinden soğutan tek şey varsa o da bazı müşteriler.

2 gün önce müşteri sitemden alışveriş yapıyor. Ürünü almadan önce ne bir soru soruyor, ne iletişime geçiyor… Hiçbir şey yok. Alıyor ürünü, bekliyor. Sonra dün markanın mail adresine yazıp diyor ki “acil, pazartesiye yetişmesi lazım.” E kardeşim bu mümkün değil ki. Ürünün hazırlanma süresi var, kargosu var, hepsi ürün sayfasında yazıyor zaten. Sen siparişi vermeden ya da verdikten hemen sonra yazsan elimden geleni yaparım ama ortada hiçbir şey yok.

Üstüne üstlük Instagram var, WhatsApp var… Mail atmayı seçiyor. Bugün de aynı anda hem WhatsApp’tan hem Instagram’dan yazıyor. Yoğunluktan ötürü 40 dakika içinde cevap vermişim. Ama ben cevap yazana kadar ne yapıyor?

Gidiyor şikâyet sitesine “Siparişime ve taleplerime dönüş yapılmıyor, ürünüm hâlâ teslim edilmedi” diye başlık açıyor.

Yani soruyorum şimdi: Sen bu süreçleri hiç okumadan, iletişim kurmadan, sabretmeden direk şikâyet yazınca ne kazanıyorsun?

Adamla tatlı tatlı konuşuyorum, ürünü yetişmeyeceğini söylüyorum, üstüne para iadesi yapacağımı belirtiyorum… Ama nafile. Çocuk gibi inatlaşıyorlar. “Şikâyeti kaldırmayacağım” diyor.
Ya kardeşim, madem çözüm sunuluyor, para iadesi yapılıyor, hâlâ neden diretiyorsun? Şikâyet dediğin şey çözüm bulmak için açılır, inatlaşmak için değil.

Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Herkese iyi forumlar.