Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim. Minnettarız. Ancak bu kansızlar için devlet raporlarının ayrı şeyler dediğini ünlü tarihçi Ahmet Anapalı çok net kaynaklarla söylüyor. Kişiler devlet kaynaklarında "ayyaş vs ve 5 arkadaşın bı anda sakal bıraktıklarını, ailelerinin bu ayyaş mehmet ile arkadaşlarının kayıp olduğuna dair başvuruları var" diye geçiyormuş. Günümüzde devlet kaynaklarına siyasi nedenlerle inanmayanlar var. O zamanın devlet kaynaklarından bahsediyorum. Cumhuriyetin kurulduğu dönemdeki kaynaklara herhalde herkes inanır. Hatta Gazi'nin ordu komutanının dahi buna benzer açıklamaların devlet kaynaklarında olduğu söyleniyor.

Not: Kaynakları ben incelemedim. Ancak Ahmet hoca kaynakları çok net vermiş. Din ile derdi olanların kullandığı kansızlar Kubilay ve askerlerimizi katletmiştir bunların şeriatla alakası yoktur. Ataturk'ün bürokratları "Ayyaş" derken dönemin bazı gazetelerinin ısrarla şeriatçı olduğunu söylemesi algıdır. evet kişi de mehdilik iddiası ile ortaya çıkmıştır ama İslamiyetle alakası olmayan biri olduğu devlet kaynakları ile sabitlenmiştir.
Daha önce de araştırmıştım ama konuyu görünce acelece tekrar baktım. O kurusıkı konulması ve o ayyaş mehmetin bana kurşun işlemiyor bakın demesi (kurusıkı ile ateş edildiği için) zeki insanlar için ayrı bir şüphedir aslında.

Velhasıl sebep her ne olursa olsun, darbe, başka kalleşlikler yoksa askerimize polisimize elini kaldıranın eli kopsun. Maalesef pırıl pırıl subayımızı sebep ne olursa olsun şehit ettiler. Mekanı cennettir inşallah

https://www.youtube.com/watch?v=JPc96RE0Myo