hmmmm... bende de aynı şey var... hep vardı, teeee ilkokuldan beri... elekronik devre tasarımı ve bilgisayar programlama ile başlamıştı. bugün 56 yaşındayım hala var.

elektronik, bilgisayar, programalama, astronomi, teleskoplar, ahşap işleme, metal işleme... hey.. evimde torna tecgahı var, cnc freze var... 3d baskı, fotoğraf... sonra iş büyüdü... uluslararası bankacılık, para transferleri, kartlı ödeme sistemleri... borsa, foreks, kripto... trading robotları... bir ara ayakkabı fabrikası yönettim. bir ara network marketin işine girdim.

her zaman kötü birşey değil bu dediğin, pekçok şeyi biliyor, bir gün bunları biraraya getiriyor ve ortaya hoşuna giden seni tatmin eden ve para kazandıran birşey çıkartabiliyorsun.

trading işine özel bir konu var, onu belirtmek gerek.... sabretmek, hislerine yenilmemek, stresi kontrol altında tutmayı gerektiren bir iş o. herkese göre değil. ama senin için iyi bir eğitim. ben de trading işini seviyor ve neredeyse 30 senedir yapıyorum. büyük kurumlarda direktörlük bile yaptım mesela ama en eğlencelisi kendinin yapması. şu satırları yazarken bile ekranın yarısında grafikler dönüyor.

bazı insan böyle. yapacak birşey yok. öyle herşeyle tatmin olmuyor, yeni arayışlar içerisidne herzaman. bazısı buna ahavalı isimler takıyor, bazısı hoş karşılamıyor. ama o insanlar bilmez hisse senedi alıp satarken, belki bir trade robotunu ekranda çalışırken izlerken çocuğun yatak başlığını kesip boyamayı, boya kururken elektrik süpürgesine toz aydınlatan lamba yapmayı, o arada evi temizleyip bozulan ütüyü tamir etmeyi. bir zorunluluktan değil de, yapma güdün olduğu için yapmayı. bazı insan sadece tek birşey düşünemez, tek birşey yapamaz.

ben bu tip insanları dünyayı ileriye taşıyan doyumsuz insanlar olarak görüyorum.

kendini zorlayabilirsin ama söyleyeyim mutsuz olursun. yaşını bilmiyorum ama eninde sonunda kendine uygun birşey sentezleyeceksin. kafana uygun bir eş bulursan ve o da snei desteklerse işte o zaman fena halde eğlenceli olur. kalan boş vakitleri yeme konusunda kadınların bir yeteneği var.

seni hiç tanımamama rağmen diyebilirim ki yurtdışında olsan acayip başarılı olursun. gidip küçük bir dükkanda mobilyacılık yada tesisatşılık yaparak başlasan işi büyütüp deli gibi para kazanırsın. ama buralarda zor tabii, o işler öyle yürümüyor. bak bu yaşta hala kaçıp gitmeyi düşünüyorum mesela.

sıkıntını ve daralmanı kontrol altına almak için egzersizler icat et kendi kendine. eninde sonunda bununla yaşamak durumundasın. bu işi bir eğlenceye dönüştürmenin yolunu keşfet.

en mutlu olduğum zamanalr yurtdışında kaldığım zamanlardı. neden döndün diye sorma, gerzek bir adamım aynı zamanda.

ve asla unutma, medeni dünyadan uzaktasın. ne yaparsan yap para kazanacağın biy yola doğru sürükle kendini çünkü bir erkeğin tek dostu banka hesabıdır...

alışılagelmiş şekilde bitireyim... coğrafya kaderindir.