Bugün çok sık olmayan bir şey olarak eve kola aldık. Kızım ıyy böcek kanı mı içeceğiz dedi.
Kızıma bugüne kadar hayal satmadım. Doğru olan yanlışları olduğu gibi söyledim. Kola zararlı ise asit, şeker gibi sebepleri ilettim. Neymiş öğretmeni böcek kanı ile yapıyor demiş. Bu sizce normal mi? Zararlı olan bir şeyi yalanlar ile süsleyerek lanse etmek...
Benzer şeyi daha önce boykot ve İsrail konusunda yapmıştı. Bundan da fikrinizi almak isterim.
6-7 yaşında çocuğa İsrail kötüdür diye empoze etmek doğru mu? Bakın savaşın suçlusu İsrail değil, hükumeti. Halkın savaş karşıtı kısmı var ve hükumet kararları bütün ülkeyi kapsamamalı. Az çok yaşamışsınızdır.
Aynı durumda boykot markalarına karşı bir öğretmenin düşmanlık beslenmesi konusunda verdiği eğitimde var. Benim önem vermediğim x markayı alırken kızımın onu alırsak Filistin ölür demesi benim sinirimi bozuyor.
Ben x ürünü alınca benim çalışan Türk insanım maaş alıyor, önce ben burayı düşünüyorum. Bugün bağıra bağıra boykot Starbucks dediğimiz işin o mağaza kazandığında kaç Türk işsiz kalacak? O yüzden dengesiz boykota karşıyım.
Yine sizin pencerenizden bakalım. Boykot markalarına destek vermemek gerekiyorsa her türlü yasayı yeniden çizme gücüne sahip büyüklerimiz neden bir anda o boykot markasını ülke içinde tarihe gömmüyor?
Sevgilerimle.