Nörologun işi Xanax yazmak değildir. Öncelikle bunu anlamalısınız.
Sorunuz ne, nasıl oluşuyor, ve bunun temeli ne? Araştıracağınız şey bu.
Kalp ritmi, tansiyon vb sorunlarınız varsa, kardiyolog kalp sağlığınıza bakacak ve bir sorun olmadığını teyit edecek.
Genel cerrahi kan ve idrar tahlili yapacak, herhangi bir genel sorun olup olmadığına bakacak.
Fiziki bir sorun olmadığı düşüncesi var ise, psikiyatrist bakacak ve size göre ilaç yazacak.
Panik atak bulgusu psikiyatrist tarafından verilmelidir.
Size bir nörolog ya da kardiyolog panik atağınız var derse, bunu doğrulamak psikiyatrinin işidir.
Psikiyatriste gidip görüşme yapacaksınız. Size bir takım sorular soracak. Sizin vereceğiniz cevaplara göre sizi yönlendirecek. Maalesef ki her alanda olduğu gibi psikyatri alanında da saçma sapan doktorlar var. Bu yüzden, İstanbul'daysanız, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi gibi alanı bu olan bir hastaneye gitmenizi öneririm. X hastanedeki rastgele bir psikiyatristten ziyade, tüm hastanenin psikiyatri konuştuğu, üstlerine konu danıştığı, gerektiğinde çoklu görüş alındığı bir ortam, tekil bir yere göre çok daha etkilidir.
Doktorun önerdiği tedavi planına göre tedaviyi düzenli olarak takip ettireceksiniz. Eğer ilaç saatlerini almaya yönelik unutkanlığınız vb var ise, bir A4 kağıdına tarih listesi yapın. İlacı aldığınızda işaret koyun.
Ortam sizi germesin. Bazen çok gergin insanlar olabilir bu gibi yerlerde. Bazı insanların çok ciddi sorunları olabilir. Panik atak öyle bir sorun değildir. Sadece kontrol edilmesi gereken, psikiyatri alanında çokta büyük olmayan bir konudur.
Görüşme sırasında yaşadığınız tüm sorunları özet bir şekilde izah edin. Fiziki rahatsızlık şüpheleriniz varsa bunları belirtin. Zaten doktorda buna göre sizi tetkik yapmaya yönlendirebilir.
Nöroloji gittim beyin ve sinirlerde sorun yok
Kardiyoloji gittim efor testi ekg ve holter yapıldı sorun çıkmadı ama nabız yüksek atıyor psikiyatri gitmemi söyledi ama genel cerrahi gitmedim evellesi gün acil gittim kan ve idrar alındı onlardada sorun çıkmadı