Bu ilk 11’den defansif anlamda en iyi bu şekilden faydalanılırdı. Rakibi iyi karşıladık, sahaya doğru şekilde yerleştik. Ancak “el freni” Tadic ve “dede” denilen Dzeko gittikten sonra ortaya çıkan en büyük eksiklik üretkenlik gibi bence. Takımda topu alıp atağı başlatacak, arkadaşlarını sahaya doğru yerleştirecek futbolcu eksik. Bu rolü daha önce Dzeko geriye gelip pas istasyonu olarak, Tadic ise rakibi üzerine çekip bek ve forvetlere alan açarak üstleniyordu. Mevcut kadroda bu tip bir oyuncu yok. Nitekim Talisca gibi teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu oyuna girince fark hemen hissedildi. Bu yüzden Fenerbahçe’nin orta sahaya transfer yapması gerekiyorsa, sadece geriden oyun kuracak bir oyuncudan ziyade hem teknik hem de üretken bir orta saha (örneğin Tielemans tarzı) tercih edilmeli.

0-0’lık sonucu beklemiyordum. Ancak bu skorun nedeni Fenerbahçe’nin üretken olamamasından çok Benfica’nın bilinçli olarak geriye yaslanması, zaman zaman da topu tamamen Fenerbahçe’ye bırakması oldu. Açıkçası turun kaderini kendi evlerinde oynayacakları maça bırakmak istediklerini hissettim

Bazı oyuncular özelinde konuşursam:
  • Mert Müldür sezona çok formda başladı, Allah nazardan saklasın. Feyenoord maçında sakatlanıp 3-4 ay uzak kalma ihtimalini duyunca çok üzülmüştüm.
  • Brown ve Semedo bu maçta hem geride hem ileride fena değildi fakat takımın üretkenlik eksikliği yüzünden bu bekleri yeterince oyuna sokamadık. Özellikle ikinci yarıda Oğuz ve Oosterwolde’nin bindirmeleriyle biraz devreye girdiler ama bunu da geç yaptık.
  • Amrabat defansif anlamda gayet iyiydi, gerekli sertliği gösterdi. Ancak son bölümde üst üste yaptığı tercih hataları rakibin baskı altına alınmasını engelledi.
  • Duran çok pasifti; yerine giren Talisca çok daha fazla katkı verdi.
  • En-Nesyri bu sezon çok istekli ve formda. Feyenoord maçındaki kadar olmasa da yine de iyiydi; sadece yeterince topla buluşamadı.

Gelelim Mourinho meselesine: Ben zaten geçen sezondan beri gönderilmesinden yanayım. Evet, kadro üretkenlik açısından zayıf olabilir ama yine de sahada belirgin bir oyun kimliği olmalı. Şu an Fenerbahçe’nin rakibe sunduğu tek şey defansif bir oyun gibi görünüyor. Bu sezon Avrupa’da başarı gelirse ne ala, ama ligde Mourinho’dan fazla bir şey beklemeyin.