Olay şöyle gelişti, YouTube’da Osmo Pocket 2 için wide angle lens ve filtrelerin tanıtıldığı eski bir videoyu izledim. Ama lenslerin hâlâ piyasada olup olmadığına bakmadan kamerayı sipariş ettim. Kamerayı aldıktan sonra lenslerin satıştan kalktığını fark ettim. Videonun altına yorum yazdım, adam da bana ulaşmamı söyledi.
Sonra inanır mısınız, sadece kargo ücretini ödersem lensleri bana ücretsiz gönderebileceğini söyledi!

Aslında Osmo Pocket 3 alsam bu sorunu yaşamazdım, ama hem bütçem kısıtlıydı hem de giriş seviyesinde biri için 600 dolar gereksiz bir masraf olurdu. Lensler olmasaydı, kameram neredeyse çöp olacaktıki parayla almaya da razıydım.

Lenslerin önemi de şu: Orijinal kameranın iki farklı lensi var ama birlikte çalışmıyorlar. Örneğin, geniş açılı (wide angle) lensin üzerine ND filtreleri takılamıyor. Ya geniş açıyı kullanmak ya da ND filtreyi kullanmak gerekiyor. Ama bu adamın bana göndereceği lensler, hem geniş açıyı hem de ND filtreleri bir arada kullanmamı sağlıyor. ND filtreler ise havanın aydınlık durumuna göre videonun kalitesini ciddi şekilde artırıyor.

Türkiye’de en ufak bir şey için bile akrabalar birbirine bir şey vermezken, hiç tanımadığım biri bana bunu ücretsiz teklif ediyor. 😲
Gerçekten, bu nasıl bir yüce gönüllülüktür sizce? Siz olsanız ne yapardınız?

Hatta sipariş ettiğim gün ürünün konusunu açmıştım konu linki