Bu konu benim için değil de genel olarak buradan bilgi başlığı gibi olmasını isterim.
Etsy, Ebay, Dropshipping, FBA vs. zilyon tane konu var ama ''Amazon Handmade'' hiç üzerine düşülmemiş mi yoksa bana mı öyle geliyor anlamadım.
Konu da önemli olan şu: Ürünü kendi üreten veya siparişe göre ürettirenler için, online olarak başkasından al gönder yapamayanlar için olsun. Özel üretim olduğu için amazon deposuna gönder, oradan gitsin de olmuyor zaten.
Amazon genel de kendi deposuna ürün gönderenleri öne çıkardığı için etsy, ebay gibi yerlere göz daha cazip duruyordu. Etsy kafasına göre emeğinizi hiç edip mağazanızı kapatabiliyor.
Amazon Handmade için şans daha yüksek gibi çünkü daha parlamadı gibi duruyor aslında etsy kadar olabilir gibi.
Amazon Handmade olarak tecrübesi olan, ücretli veya ücretsiz hizmet veren, bildiği referanslı ajanslar varsa tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim.
Bilgilerinizi burada paylaşırsanız sevinirim.
Örnek bir ürün olarak kapı paspasını amazon handmade olarak ürün listeleyince, müşteriler amazonda normal paspas ararken görebiliyor mu yoksa özellikle handmade kategorisi olarak mı aratması gerekiyor?
Merhabalar,
Vallahi aynı şeyleri geçiriyordum içimden. Ne adam gibi video, ne eğitim, ne kaynak hiç bir şey bulunmuyor.
Amazon satıcı hesabım vardı. Handmade başvurusu yaptım dün onaylandı. Ne aşamadasınız, mağaza açtınız mı hocam?
Benim de bir kaç merak ettiğim konu var.
Amazon bireysel satıcı hesabımdan handmade usa açılışı yaptım. Henüz ürün listelemeyi beceremedim, kişiselleştirme alanı çok karışık çözmeye çalışıyorum. Seçeneklerde "global" var. Bunu seçtiğimde tüm ülkelerde ürünümü gösterecek mi yoksa Almanya için ayrı, Kanada için ayrı handmade başvurusu yapıp ayrı listelemeler mi yapmam gerekiyor? Malum Amerika minimis vergi muafiyetini kaldırıyor. Bizi neler beklediği meçhul. Avrupa pazarına yönelmek istiyorum.
Etsy için almış olduğum esnaf vergi muafiyet belgesi var. Bu belge sayesinde aldığım ilk ticari hesabım var. O hesaba giren her ücretin %4'ü vergi olarak kesiliyor. Amazon için de bu ibanı girdim. Amerika'da ya da Türkiye'de vergisel anlamda bir sorun yaşar mıyım?
Cevap ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.